Professional Scrum Master I (PSM-I) training

Advanced Product Backlog Management workshop

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Als Product Owner is de Product Backlog de sleutel tot jouw succes. In een complexe en dynamische omgeving ontstaat behoefte aan gevorderde technieken voor beheer van de Product Backlog.

In Scrum Teams vormt de Product Backlog het kloppend hart van productontwikkeling. Scrum Teams en stakeholders vinden hier een geprioriteerd overzicht van de voorliggende werkzaamheden. Effectief beheer van de Product Backlog is belangrijk voor Product Owners omdat ze daarmee het team helpen goede inschattingen te maken, voorkomen dat hun team achterover hangt omdat er zogenaamd geen werk meer is en stakeholders inzicht geven in het werk dat op dit moment belangrijk is.

In de praktijk leidt de Product Backlog tot getouwtrek over prioriteiten. Soms probeert men zelfs de Product Backlog helemaal te omzeilen. Hoe kan ik mijn stakeholders het beste informeren wat wij wanneer zullen opleveren zonder in micromanagement te vervallen? En hoe maak ik een backlog refinement sessie minder saai?

De Advanced Product Backlog Management training gaat niet over beter user stories schrijven, maar wel over het vastleggen van wensen van jouw gebruikers, klanten en stakeholders. Hoe breng je de behoeften van deze mensen in kaart? Hoe bespreek je dit effectief en efficiënt tijdens een backlog refinement sessie? Hoe kun je vervolgens het werk op de Product Backlog inschatten in overleg met het Scrum Team? Welke strategie werkt bij onvoorzien werk en ad hoc verzoeken? Hoe neem je in dit alles je stakeholders mee met informatie die zij nodig hebben?  

Wat jij nodig hebt is een training over backlog management met veel praktische technieken die direct toepasbaar zijn! 

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Nee

Aantal dagen
1

Taal
Nederlands

Data
24-01-2023

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Nee

Aantal dagen
1

Taal
Nederlands

Data
28-08-2023

Maak kennis met één van onze trainers

Stephan van Rooden

Stephan is een zeer ervaren Agile consultant, Professional Scrum Trainer en ondernemer. Ervaren en energieke management- en teamtrainer. Verhalenverteller, inzicht-brenger met nog honderd extra praktijkverhalen. Hij veroorzaakt zoveel mogelijk krachtige, fundamentele leermomenten en breng daarmee duurzame groei teweeg bij mensen. Lees meer.

Stephan is een zeer ervaren Agile consultant, Professional Scrum Trainer en ondernemer. Ervaren en energieke management- en teamtrainer. Verhalenverteller, inzicht-brenger met nog honderd extra praktijkverhalen. Hij veroorzaakt zoveel mogelijk krachtige, fundamentele leermomenten en breng daarmee duurzame groei teweeg bij mensen. Dus hij gaat niet het werk voor je doen. Hij leert je hoe de verandering in te zetten zodat je de volgende stappen zelf kunt doen. In veel organisaties betekent dit een meer datagedreven manier van besluitvorming op een basis van een heldere visie en strategie, Team die zijn ingericht om maximale waarde te leveren met een zo effectief mogelijke output.

Daarnaast is Stephan een part-time boer of eigenlijk de eeuwig on(der)betaalde stagiair in het bedrijf van zijn vrouw.

Vol trots werken wij voor onze klanten

 

Leerdoelen

 • Je leert het verschil tussen outcome en output en welke voordelen dit heeft voor jouw productontwikkeling. 
 • Je leert verschillende technieken toe te passen om product backlog items vast te leggen. 
 • Je leert hoe je voor een nieuw product, release of project vanuit het niets een eerst versie van jouw product backlog maakt. 
 • Je leert hoe je product backlog refinement effectiever toepast. 
 • Je begrijpt en leert waarom schattingen vooral jou als product owner helpen.
 • Je begrijpt hoe je omgaat met defects, issues of support tickets. 
 • Je leert verschillende technieken voor het visualiseren van voortgang en hoe je dit inzet voor betere besluitvorming. 

 

Programma

 • Outcome of Output. 
 • Verschillend technieken om backlog items goed vast te leggen. 
 • Product Backlogs opstellen vanuit niets.
 • Effectief en efficiënt Product Backlog refinement. 
 • Schattingen op basis van waarde, inspanning en nog meer. 
 • Omgaan met ad hoc verzoeken. 
 • Defect management. 
 • Besluitvorming.
 • Visualisatie van voortgang. 

Onze partners

Product Management Community

The most valuable network in The Netherlands

Als Product Owner ben je continue op zoek naar waarde. Voor jouw product en voor jouw klanten. Als het op jouw ontwikkeling aankomt, waar haal jij waarde op?

Misschien zit je al in een Community of Practice, Chapter of Gilde. Waar jouw collega’s dezelfde uitdagingen hebben. Hoe los je deze op? Door zelf het wiel uitvinden of door de kunst af te kijken bij anderen? Expandior faciliteert de grootste Product Owner community van Nederland! Door je in contact te brengen met vakgenoten uit verschillende organisaties. En het delen van waardevolle praktijk cases van ervaren product owners en product professionals.

Lees meer over de community

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advanced Product Backlog Management

Schrijf mij in