Apache kafka training

Apache Kafka Foundation training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Wilt u kennismaken met dit gedistribueerde event streaming platform? Of heeft u al enige ontwikkelervaring met Kafka opgedaan, maar alsnog de behoefte aan verdieping? Dan zit u goed bij de tweedaagse Apache Kafka Foundation training!

Trainingsoverzicht bekijken

Over de Apache Kafka training: 

Schaalbaar, efficiënt, snel, betrouwbaar en stabiel. Allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op Apache Kafka. Het is dan ook niet vreemd dat Kafka in een korte tijd erg populair is geworden. Het platform wordt gebruikt voor het behandelen van real-time data feeds en lost veel verschillende use-cases op rond gegevensverwerking. Het kan worden gebruikt als berichtenwachtrij, gedistribueerd logboek, streamprocessor, enz. Deze hands-on training biedt u een solide basis omtrent de mogelijkheden van het platform en leert u het zelfstandig te gebruiken.

De Apache Kafka training is voornamelijk bedoeld voor Java ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het werken met Apache Kafka en geen of beperkte Apache Kafka ervaring hebben. Er gaat veel aandacht uit naar het maken en programmeren van Kafka clients, iets dat direct bruikbaar is voor een project dat gebruikmaakt van Kafka.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
02-12-2021
03-12-2021

Over de trainer

mireille

Maak kennis met Mireille

Weet u nog wat uw antwoord was op de vraag: ‘wat wil je later worden wanneer je groot bent?’. Mireille wel! ‘Uitvinder, chirurg of lerares’ was haar antwoord steevast. Maar nu zij inmiddels de nodige jaren software developer is, kan ze zich geen andere droombaan wensen. Mireille vindt het namelijk fantastisch om mooie en waardevolle applicaties te bouwen die complexe problemen oplossen. Ze stopt niet voordat zij exact weet hoe dingen werken en deelt die kennis graag met gelijkgestemden. Je zou kunnen zeggen dat Mireille alsnog een beetje uitvinder én lerares is geworden. Lees meer.

Weet u nog wat uw antwoord was op de vraag: ‘wat wil je later worden wanneer je groot bent?’. Mireille wel! ‘Uitvinder, chirurg of lerares’ was haar antwoord steevast. Maar nu zij inmiddels de nodige jaren software developer is, kan ze zich geen andere droombaan wensen. Mireille vindt het namelijk fantastisch om mooie en waardevolle applicaties te bouwen die complexe problemen oplossen. Ze stopt niet voordat zij exact weet hoe dingen werken en deelt die kennis graag met gelijkgestemden. Je zou kunnen zeggen dat Mireille alsnog een beetje uitvinder én lerares is geworden.

De afgelopen jaren heeft Mireille o.a. veel ervaring opgedaan met Apache Kafka. Ze heeft de toepasbaarheid van Apache Kafka in uiteenlopende projecten bewezen en is zeer enthousiast over dit messaging- en event streaming platform. Ze kijkt ernaar uit om al haar kennis en ervaring met chirurgische precisie op u over te mogen brengen.

Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation
Apache Kafka Foundation

 

Leerdoelen: 

 • We helpen u om de basisconcepten van Kafka (nog beter) te begrijpen en starten daarom met een introductie van het platform. Wat is het precies? Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en hoe gebruikt u deze? We bespreken de architectuur van Kafka, wat brokers zijn, de rol van Zookeeper wordt behandeld en ook leggen we u uit hoe de communicatie tussen producers, consumers en brokers werkt.
 • Daarna wordt er ingegaan op de organisatie van data: ofwel wat topics, partitions en replicas zijn. We installeren een lokale Kafka-omgeving en doen hiermee verschillende opdrachten via de CLI van Kafka om te zien hoe het platform werkt.
 • Vervolgens gaan we in op producers en consumers en hun specifieke eigenschappen. We starten met het programmeren hiervan via de Java API.
 • U doet ervaring op met het opzetten van een lokaal ontwikkelomgeving en u gaat oefenen met het programmeren en testen van Kafka Clients. Hierbij kijken we naar zowel unit- als integratietesten met embedded Spring Kafka en test containers. De oefeningen en opdrachten die tijdens de training gebruikt worden zijn geprogrammeerd met Spring Kafka Framework.
 • We leren u een Kafka component dat u kunt toevoegen aan uw Kafka cluster: Schema Registry ontwikkeld door Confluent. Dit wordt gebruikt voor het versioneren van message schemes en het controleren van compatibiliteit van verschillende schema’s.
 • We gaan daarnaast hands-on oefenen met messaging delivery guarantees en onderzoeken hoe ordering werkt in Kafka.
 • U leert hoe u de errors die kunnen voorkomen wanneer u berichten verzendt met Kafka kunt detecteren, voorkomen en afhandelen.
 • We oefenen verschillende retry strategies in Spring Kafka Consumer en kijken ook welke metrics geschikt zijn om te moniteren en berichten te traceren.
 • Tot slot leren we de basisconcepten van stream processing en onderzoeken de Kafka streaming API. Als onderdeel hiervan zullen we een Kafka Stream applicatie creëren.

 

Vaardigheden: 

Vaardigheden u zich door deze training eigen maakt:

 • Leren van de basisconcepten zoals topics, partitions, brokers, replicas, producers en consumers.
 • Het opzetten van een lokale Kafka cluster.
 • Begrijpen hoe de Command Line Interface (CLI) werkt.
 • Creëren van producers en consumers via de Java API.
 • Creëren van producers en consumers die gebruikmaken van de Spring Kafka API.
 • Serialiseren en deserialiseren van berichten met Apache AVRO.
 • Opzetten van een Confluent Kafka cluster met Docker.
 • Leren hoe het Schema Register kan worden gebruikt.
 • Testen van Kafka clients met unit- en integratietesten.
 • Begrijpen hoe Kafka delivery & ordering guarantees werken.
 • Programmeren en configureren van Spring Kafka clients op zo’n wijze dat een bericht gegarandeerd eenmalig wordt bezorgd en op de juiste wijze.
 • Best practices kennen van rebalancing partitions.
 • In staat een design te maken dat errors in producers and consumers voorkomt.
 • Weten welke metrics u gebruikt om te monitoren.
 • Kennis en ervaring opdoen met het programmeren in Kafka Streams.

COVID informatie

Onze trainingen gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor deelnemers die liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het mogelijk om aan te sluiten vanaf een (eigen) externe locatie.

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Apache Kafka Foundation

Schrijf mij in