Applying Professional Scrum for hardware training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Applying Professional Scrum (APS) for hardware is een training waarin de basiskennis van Agile en Scrum wordt behandeld. Je gaat aan slag met teamoefeningen op basis van een case waarin zowel hardware als software ontwikkeld wordt. Technieken uit beide werelden passeren de revue. Cursisten verkrijgen inzichten in agile manieren van werken die het mogelijk maken om als team hun waarde significant en duurzaam te vergroten.

Ben je behalve geïnteresseerd in Scrum vooral op zoek naar handvatten om Scrum succesvol in de praktijk toe te passen als je team zowel hardware als software ontwikkelt? Vaak is het lastig om de vertaling naar hardware te maken omdat Scrum het meest in software toegepast wordt. Om het praktisch te maken gaan we terug naar de principes en ideeën achter Scrum. Die zijn onverdeeld van toepassing op hardware. We helpen teams de juiste vertaling te maken en de combinatie van hardware en software op een agile manier werkend te krijgen.

Of je nu start met Scrum, of al enige tijd bezig bent en op zoek naar een herstart of opfrissing om de volwassenheid van jouw Scrum Team verhogen? Dan is de Applying Professional Scrum (APS) training zeker geschikt! Tijdens deze tweedaagse cursus leer je van een senior trainer om Scrum op een zeer praktische manier toe te passen. Wij geven je onze tips-and-tricks om bekende valkuilen te signaleren en deze te vermijden. Na het volgen van deze training staan de spreekwoordelijke neuzen dezelfde juiste kant op en is jouw team helemaal klaar voor een vliegende (door)start!

De Applying Professional Scrum for hardware training is geschikt voor jou wanneer je:

 • Onderdeel bent van een Scrum Team of wanneer je veel samenwerkt met Scrum Teams;
 • Samen met jouw Scrum Team een gedegen basis voor succes wilt leggen;
 • Naast de theorie ook hands-on de waarde van Scrum in de praktijk wilt ervaren;

Vul je de rol van Scrum Master of Product Owner in? Dan is een training specifiek voor één van deze rollen mogelijk interessant voor jou. Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend opleidingsadvies.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Over de trainer

Chris Lukassen

Chris is een Award-winning product manager, martial artist en auteur van het informatieve how-to-product manager boek ‘’The Product Samurai’’. Het moge duidelijk zijn: zijn missie is: de manier waarop mensen producten maken radicaal te veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bedenker, maker en Steward is van de Product Owner Advanced training vanuit Scrum.org. Lees meer.

Chris is een Award-winning product manager, martial artist en auteur van het informatieve how-to-product manager boek ‘’The Product Samurai’’. Het moge duidelijk zijn: zijn missie is: de manier waarop mensen producten maken radicaal te veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bedenker, maker en Steward is van de Product Owner Advanced training vanuit Scrum.org.

In het dagelijks leven is Chris Product Chapter Lead bij CarePay en bouwt aan een product dat de levens van miljoenen Afrikanen veranderd. Daarnaast heeft hij honderden Product Managers, Product Owners en C-level professionals gecoacht om hun bedrijven te transformeren tot wendbare organisaties. Met zijn uitgebreide ervaring in verschillende startups en grote ondernemingen zoals Thales, Saab, TomTom, slaat hij een brug tussen de technische wereld en de commerciële wereld.

Chris is een vaste blogger, actief op Quora en spreekt ook op Microsoft TechDays en andere product-gerichte conferenties in Nederland, Oost-Europa en Azië. Als een gepassioneerde vechtsportbeoefenaar verweeft hij de concepten flow, balans, hefboomwerking en moed in zijn Product Owner trainingen. Momenteel woont hij in Apeldoorn en leert hij de kunst van servant leadership van zijn vier kinderen en liefhebbende echtgenote.

Deze tevreden organisaties gingen je voor


Programma:

In de 2-daagse interactieve training oefenen cursisten met essentiële elementen in het beheersen van Scrum, zoals teamsamenwerking, zelforganisatie, en hoe zij complexiteit de baas kunnen zijn. We simuleren Sprints en je werkt natuurlijk in een Scrum Team samen. Je gaat meebouwen aan een (embedded) product en zal tijdens het ontwikkelproces worden geconfronteerd met de dilemma’s uit de praktijk van de combinatie van hardware en software. Tijdens het oefenen worden de mechanica, rollen, principes en het (empirische) proces van Scrum gedemonstreerd. Dit maakt dat je de waarde van Agility en de toepasbaarheid van Scrum niet alleen rationeel begrijpt, maar ook echt ervaart! De meest voorkomende misstappen worden besproken, zodat teamleden van een scrumteam in de praktijk deze valkuilen kunnen signaleren en voorkomen dat de misstap wordt gezet. Na deelname ben je er helemaal klaar voor om Scrum succesvol te gaan toepassen en jouw productontwikkeling naar het volgende level te tillen.

Dit is een uitstekende training voor teams en iedereen die de waarde van Scrum hands-on wil ervaren, en ook met hardware agile willen ontwikkelen. Hierom bieden wij deze training alleen aan als Inhouse training. Dit maakt tevens dat we de training nog beter kunnen afstemmen op jouw specifieke team en de context van jouw organisatie.

Leerdoelen APS:

 • Leer over Agility en hoe Scrum verschilt van een traditionele planmatige aanpak;
 • Leer de fundamentele elementen van Agile en Scrum en ontwikkel het inzicht hoe deze effectief worden toegepast in jouw praktijk;
 • Leer hoe principes en ideeën van Scrum toegepast kunnen worden in omgevingen waar ook hardware ontwikkeld wordt;
 • Leer hoe u als teamlid effectiever kunt deelnemen aan een Scrumteam of hoe jij een Scrumteam kunt ondersteunen;
 • Ontwikkel een Agile-mentaliteit door te focussen op waarde, professionaliteit, experimenten en resultaten;
 • Leer manieren om veel voorkomende valkuilen te signaleren en deze te vermijden;
 • Leer een duidelijk begrip hebben van de mechanica van Scrum en de samenhang ervan;
 • Vertrek met inzichten en handvatten om jouw eerste stappen met Scrum succesvol te zetten.

 

Certificering:

Je ontvangt van ons binnen 48 uur na jouw deelname een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. Binnen 14 dagen dien je het examen te volbrengen en mocht je onverhoopt de eerste poging niet het minimumpercentage van 85% goed beantwoorden, dan mag je eenmalig herkansen. Deze eenmalige kosteloze herkansing geldt dus enkel wanneer je binnen 14 dagen na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.

Slaag je voor het online PSM-I? Dan mag je jezelf met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Scrum Master (PSM-I) noemen en wordt u levenslang lid van de Scrum.org community.

Applying Professional Scrum for Hardware (APS)
Applying Professional Scrum for Hardware (APS)
Applying Professional Scrum for Hardware (APS)
Applying Professional Scrum for Hardware (APS)
Applying Professional Scrum for Hardware (APS)
Applying Professional Scrum for Hardware (APS)

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Applying Professional Scrum for Hardware (APS)

Schrijf mij in