Safe lean training

SAFe® for Architects training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

De SAFe® for Architects training bereidt u als System-, Solution- of Enterprise Architect voor om waardevolle architectuuroplossingen te kunnen realiseren binnen een geschaalde Lean Agile omgeving. Het maakt u een effectievere leider en ondersteunt u om duurzame verandering te bewerkstelligen.

Trainingsoverzicht bekijken

Over de SAFe® for Architect training: 

Tijdens de driedaagse training leert u hoe architecten in een nieuwe rol als Agile Architect kunnen bijdragen aan het wendbaar worden van hun organisatie. Het Scaled Agile Framework is daarvoor een actueel onderwerp binnen veel organisaties. SAFe® maakt o.a. mogelijk dat een organisatie zich structureert op Value Streams, waarbinnen een product(lijn) door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden geïnnoveerd en onderhouden.

We verkennen de rollen, de verantwoordelijkheden en de mindset van Agile Architects in een geschaalde Lean Agile omgeving. U leert hoe de architectuur afgestemd wordt op waardecreatie (business value), en hoe u Continuous Flow binnen omvangrijke systeemontwikkeling aandrijft terwijl u de SAFe programma-implementatie ondersteunt. De meer traditionele verantwoordelijkheden van architecten worden gecombineerd met zaken die u als architect concreet kunt bijdragen op het gebied van change management. De SAFe for Architects training van Expandior is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 5.0.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
3

Taal
Nederlands

Data
29-09-2021
30-09-2021
01-10-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
3

Taal
Nederlands

Data
08-12-2021
09-12-2021
10-12-2021

Over de trainer

Jeffrey van Kippersluis

Jeffrey van Kippersluis

Jeffrey Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van team- tot C-level. Lees meer.

Jeffrey Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van team- tot C-level. Jeffrey motiveert, ondersteunt en faciliteert op basis van persoonlijke verbinding, in lijn met de organisatorische- en digitale transformatie. Hij begrijp dat succesvolle transformaties enkel mogelijk zijn wanneer de verandering door de gehele organisatie gedragen wordt en faciliteert dit door afstemming van persoonlijke- en teamdoelen met de organisatie governance.

SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects
SAFe® for Architects

Leerdoelen: 

Na uw deelname aan de training kunt u:

 • Als Agile Architect de SAFe principes toepassen.
 • Architectuur synchroniseren met creatie van business value.
 • Architectuurvisie en -intentie ontwikkelen en helder communiceren.
 • Een architectural runway plannen om succesvol waarde te leveren.
 • Architectuur geschikt maken voor DevOps, Continuous Delivery en Release on Demand.
 • Teamleden en Architecten coachen en leiden tijdens Program Increment (PI) planning en uitvoering.
 • Een leidende rol innemen tijdens Lean-Agile transformaties.

Na uw deelname aan de training weet u:

 • De definitie van agile software ontwikkeling en de onderhevige waarden, principes en toepassingen.
 • Welke rol architectuur speelt bij Lean Agile transformeren.
 • Welke Lean-Agile principes waardestromen optimaliseren.
 • Wat Behavior-Driven Development (BDD) is en hoe u dit principe kunt inzetten.
 • Hoe Agile ‘modeling’ werkt en kunt u dit aan andere uitleggen.
 • Hoe u applicaties bouwt met een kwaliteitscode en een hoogwaardig ontwerp.
 • Hoe de testinfrastructuur gebruikt kan worden om geautomatiseerd te testen.
 • Hoe u met anderen samenwerkt aan ‘intentional architecture’ en ’emergent design’.
 • Hoe u een gedegen plan voor agile software ontwikkeling opstelt en uitvoert.

Doelgroep: 

De Certified SAFe Architect training is bedoeld voor System, Solution en Enterprise Architects die zich willen verdiepen in het bedrijven van architectuur in de Lean Agile (SAFe) context. De training blijkt ook zeer waardevol voor andere technische professionals die de rol van de architect in een Lean-Agile omgeving willen begrijpen. Denk hierbij aan informatie managers, informatie analisten, tech leads en software ontwikkelaars.

We veronderstellen dat u:

 • Significante ervaring heeft met Scrum en Agile werken.
 • Relevante praktijkervaring heeft met het werken in een SAFe-omgeving, of heeft deelgenomen aan de Certified Leading Safe® 5.1 training.

Werkzaam bent als architect, technisch leidinggevende, ervaren software developer of vanuit een andere hoedanigheid veel samenwerkt met architecten.

Certificering: 

Het officiële Certified SAFe® Architect examen (ARCH) is met een initiële kostprijs van € 520,- één van de kostbaarste examens van het Scaled Agile portfolio. Uw eerste examen is echter inbegrepen bij uw deelname aan deze training bij Expandior. Na de training ontvangt u van Scaled Agile een email met uw inloggegevens voor de online leer- en examenomgeving. Deze leeromgeving biedt u de gelegenheid om u desgewenst nog eens extra goed op het examen voor te bereiden. Na het succesvol doorlopen van het online leerplan en het behalen van het oefenexamen, krijgt u toegang tot het certificeringsexamen. Let op: u dient het online examen binnen 30 dagen na ontvangst van de email af te leggen.

Wanneer u binnen de gegeven time box van 2 uur minimaal 75% van de 60 vragen goed beantwoord bent u geslaagd. U mag zich dan met trots gecertificeerd SAFe® Architect noemen! U ontvangt tevens één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy waarmee u toegang heeft tot de ARCH Community of Practice. Hiermee heeft u toegang tot een breed scala aan leermiddelen ter ondersteuning tijdens uw SAFe traject.

SAFe training badge

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAFe® for Architects

Schrijf mij in