Kubernetes Essentials

Kubernetes Essentials training

  • 5 sterren op basis van Google reviews

Tijdens de training leer je de essentie van Kubernetes. Er wordt ingegaan op wat het is, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je het gebruikt. Tijdens het hands-on lab gaan we een micro-serivce deployen naar een Kubernetes cluster.

Trainingsoverzicht bekijken

Over de training: 

Het gebruik van Docker heeft een revolutie teweeggebracht in het snel, herhaalbaar en betrouwbaar deployen van een applicatie. Het beheren van Docker containers brengt wel de behoefte met zich mee om te meten of deze containers healthy zijn, bij te schalen bij hoge load of juist af te schalen in rustige periodes. Daarnaast is het managen van het netwerkverkeer tussen de containers een complex vraagstuk en is het natuurlijk van belang de juiste security principes te implementeren. Hiervoor is Kubernetes een geschikte oplossing. Sterker nog: het is in korte tijd de defacto standaard voor het orkestreren van containerized applicaties geworden.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
1

Taal
Nederlands

Data
18-11-2021

Over de trainer

Arnout Rijpkema

Arnout Rijpkema

Arnout is een Senior Developer van OpenValue, de technology partner van Expandior, met ruime Java projectervaring. Hij heeft een passie voor Java, Continuous Delivery en Kubernetes. Lees meer.

Arnout is een Senior Developer van OpenValue, de technology partner van Expandior, met ruime Java projectervaring. Hij heeft een passie voor Java, Continuous Delivery en Kubernetes. Arnout is altijd bezig om zich te verdiepen in nieuwe technologie en hij deelt met veel plezier zijn ervaringen via meetup talks, workshops en trainingen. Hij is de co-host en oprichter van de BarCoding podcast, een populiar maandeljkse podcast voor developers.

Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials
Kubernetes Essentials

Programma: 

De ervaren trainer zal u in deze training meenemen in de opzet van Kubernetes, de toepassingen en het inrichten van dit container management platform. Hierbij wordt gestart met hetgeen het meest van belang is: de verschillende mogelijkheden om applicaties te deployen, het zelf uitvoeren van deployments en het monitoren hiervan.

Nadat de theoretische basis wordt behandeld, waarin diverse concepten aan de orde komen zoals het control plane, de algemene architectuur van nodes, load balancing en policies, wordt er gestart met een hands-on lab. De deelnemers gaan hierna microservices deployen naar het cluster en ervaren hoe dit proces werkt en raken vertrouwd met de tools die Kubernetes aanbiedt. Aan het einde van de training heeft u een goed begrip van wat Kubernetes biedt en hoe u met de belangrijkste voorzieningen kunt omgaan.

De training is geschikt voor iedereen die vertrouwd wil raken met Kubernetes als beginner en zal helpen om de link tussen theorie en praktijk te leggen.

Leerdoelen: 

• Het leren gebruiken van de resources in Kubernetes.
• Begrijpen en leren hoe applicaties naar een cluster kunnen worden gedeployed.
• Leren hoe u een Kubernetes setup kunt instellen.
• Vaardigheden leren die nodig zijn om een applicatie te runnen in een Kubernetes cluster.
• Leert welke tools en resources Kubernetes aanbiedt om een applicatie te runnen in een high-availability setup.
• Begrijpen wanneer u wel, en wanneer u niet Kubernetes zou moeten gebruiken.

COVID informatie

Onze trainingen gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor deelnemers die liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het mogelijk om aan te sluiten vanaf een (eigen) externe locatie.

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

  • Training op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kubernetes Essentials

Schrijf mij in