Agila manager training

Professional Agile Leadership (PAL-E) training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Agile leaders vervullen een sleutelrol in product-gedreven organisaties. Zij faciliteren een veilige omgeving waarin een visie, waardevolle producten en het valideren van ideeën centraal staan. Maar hoe werkt dit in de praktijk als agile leider?

Om een ​​professionele productorganisatie te zijn, moeten leiders, managers en product teamleden de manier veranderen waarop ze hun werk organiseren en managen. Ook het meten van de resultaten van het werk vraagt een andere aanpak. Product teams kunnen dit niet alleen; ze hebben hulp nodig van de hele organisatie. Leiders stellen de doelen en kaders over de manier van werken en organiseren de afstemming. 

In deze tweedaagse training ontwikkel je een heldere inzichten over de rol die leiders spelen bij het creëren van de voorwaarden voor een succesvolle Agile omgeving. Leiders en managers zijn cruciale ‘enablers’ die hun organisaties helpen succesvol te zijn. Maar de rol van leiders en managers in een veranderende organisatie is heel anders dan je gewend bent. 

PAL-E is een 2-daagse gecertificeerde hands-on training die theorie en oefeningen combineert om leiders te helpen om de randvoorwaarden van een succesvolle Agile productorganisatie te creëren. Dit doen we aan de hand van instructie en groepsopdrachten om je te leren hoe je Agile product teams kunt vormen en ondersteunen om betere resultaten te behalen. We verkennen ook hoe je de culturele en gedragsveranderingen kunt leiden die noodzakelijk zijn voor een effectieve product-gedreven organisatie. 

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
15-11-2023
16-11-2023

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
15-04-2024
16-04-2024

Over de trainer

Stephan van Rooden

Stephan is een zeer ervaren consultant, Professional Scrum Trainer en ondernemer. Als ervaren product management consultant en verhalenverteller brengt hij inzicht met honderden praktijkvoorbeelden. Hij veroorzaakt zoveel mogelijk krachtige, fundamentele leermomenten en brengt daarmee duurzame groei teweeg bij mensen. Lees meer.

Stephan is een zeer ervaren consultant, Professional Scrum Trainer en ondernemer. Als ervaren product management consultant en verhalenverteller brengt hij inzicht met honderden praktijkvoorbeelden. Hij veroorzaakt zoveel mogelijk krachtige, fundamentele leermomenten en brengt daarmee duurzame groei teweeg bij mensen. Dus hij gaat niet het werk voor je doen. Hij leert je hoe de verandering in te zetten zodat je de volgende stappen zelf kunt doen. In veel organisaties betekent dit een meer datagedreven manier van besluitvorming op een basis van een heldere visie en strategie, met teams die zijn ingericht om maximale waarde te leveren met een zo effectief mogelijke output.

Daarnaast is Stephan een part-time boer of eigenlijk de eeuwig on(der)betaalde stagiair in het bedrijf van zijn vrouw.

Vol trots werken wij voor onze klanten

Leerdoelen PAL-E training: 

  • Begrijpen hoe Agility kan helpen de prestaties van een productorganisatie te verbeteren 
  • Kennis van uitdagingen waarmee teams worden geconfronteerd tijdens een verandering naar een product mindset en effectief belemmeringen wegnemen 
  • Het kiezen van een managementstijl die past bij de transitie van traditioneel management naar een Agile manier van werken  
  • Als leider richting geven aan zelfsturende teams 
  • De volwassenheid van business Agility en product management beoordelen en verder te laten groeien 
  • Waarden (persoonlijke, team- en Agile waarden) en doelstellingen gebruiken om teams te laten groeien 
  • Effecten van Agility meten 
  • Begrijpen hoe de voordelen en impact van Agile Product Development meetbaar gemaakt kan worden. 
  • Agile werken opschalen (scaling) zodat meerdere teams effectief samenwerken 
  • Technieken om Agile werken op de lange termijn vast te houden, inclusief de rol die leiders daarbij spelen

Certificering

Na afloop van deze Agile Leadership opleiding ontvang je een uitnodiging voor het doorlopen van het Professional Agile Leadership essentials assessment (PAL-E). Voor de wereldwijd erkende scrum.org PAL-E-certificering is een minimumvereiste score van 85% nodig. Als je als deelnemer aan deze officiële training het examen maakt binnen 14 dagen na ontvangst van hun wachtwoord en niet minimaal 85% scoort, krijg je een tweede poging zonder extra kosten.

Programma

Deze workshop zal de volgende hoofdthema’s omvatten:

  • De waarde van Agile: waarom is een Agile mindset voor organisaties een goed idee en wat betekent dit voor leiders in een organisatie?
  • Ontwikkelen van Mensen en Cultuur: op basis van een volwassenheidsmodel voor teams bepalen we de juiste interventies om teams te laten groeien en belemmeringen op te lossen.
  • Meten van waarde en Agility: hoe weet je of je op de juiste weg bent in de verandering en of maximale waarde is geleverd? 
  • Leider maken groei mogelijk: de rol van visie, waarden, helderde kaders en doelstellingen 
  • Uitdagingen van een Agile Leider: naast anderen helpen te groeien staan we stil bij persoonlijk leiderschap. Welke activiteiten dragen bij en welke staan in de weg van effectief Agile leiderschap?

Onze partners

Product Management Community

The most valuable network in The Netherlands

Als Product Owner ben je continue op zoek naar waarde. Voor jouw product en voor jouw klanten. Als het op jouw ontwikkeling aankomt, waar haal jij waarde op?

Misschien zit je al in een Community of Practice, Chapter of Gilde. Waar jouw collega’s dezelfde uitdagingen hebben. Hoe los je deze op? Door zelf het wiel uitvinden of door de kunst af te kijken bij anderen? Expandior faciliteert de grootste Product Owner community van Nederland! Door je in contact te brengen met vakgenoten uit verschillende organisaties. En het delen van waardevolle praktijk cases van ervaren product owners en product professionals.

Lees meer over de community

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Professional Agile Leadership (PAL) Essentials

Schrijf mij in