Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)

Professional Scrum Product Owner Advanced training (PSPO-II)

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Wilt u ook getraind worden door de beste Product Owner-trainer van Nederland? Dat kan! Alleen bij Expandior wordt u getraind door Chris Lukassen! Chris is één van de twee bedenkers en makers van de door Scrum.org gecertificeerd Professional Scrum Product Owner Advanced training (PSPO-A).

Over deze Product Owner Advanced training: 

Agile Product Management is een fantastisch, maar ook complex vakgebied en hoewel een training als Professional Scrum Product Owner een goed startpunt is, gaat de rol verder dan het Scrum Framework. In de Professional Scrum Product Owner – Advanced kijken we naar de Stances van de Product Owner: Hoe wordt u een effectievere visionair, klant vertegenwoordiger, onderzoeker, beslisser, samenwerker en beïnvloeder? Deze training is een absolute must voor iedereen die zijn of haar eerste ervaring opgedaan als producteigenaar en er klaar voor is om nog meer impact te maken. De training is inclusief examen voor het PSPO-A certificaat vanuit Scrum.org.

De Professional Scrum Product Owner – Advanced is bijzonder geschikt voor gevorderde Product Owners en Agile Product Managers (die bijvoorbeeld binnen een SAFe organisatie werken). Ook is deze training geschikt voor u wanneer u Product Owners wilt helpen groeien, bijvoorbeeld als Scrum Master of leidinggevende. Tijdens de training wordt veel in teamverband aan casussen gewerkt. Juist door het delen van uw ervaring leert u samen en van elkaar, hoe u het beste waarde kunt leveren. Concreet gaat de training niet in op hoe Scrum in de basis werkt, of de verschillen met een plan gedreven aanpak (lees waterval), maar juist wel op hoe u nog effectiever kan zijn in uw rol als Product Owner.

Staat u aan het begin van uw carrière als Product Owner? Mogelijk is de Professional Scrum Product Owner (PSPO-I) training van Expandior dan voor nu meer geschikt voor u.

Geplande trainingen

ideal
factuur
mastercard
paypal
visa

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
17-11-2021
18-11-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
20-12-2021
21-12-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
09-02-2022
10-02-2022

Over de trainer

Chris Lukassen

Chris is een Award-winning product manager, martial artist en auteur van het informatieve how-to-product manager boek ‘’The Product Samurai’’. Het moge duidelijk zijn: zijn missie is: de manier waarop mensen producten maken radicaal te veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bedenker, maker en Steward is van de Product Owner Advanced training vanuit Scrum.org. Lees meer.

Chris is een Award-winning product manager, martial artist en auteur van het informatieve how-to-product manager boek ‘’The Product Samurai’’. Het moge duidelijk zijn: zijn missie is: de manier waarop mensen producten maken radicaal te veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bedenker, maker en Steward is van de Product Owner Advanced training vanuit Scrum.org.

In het dagelijks leven is Chris Product Chapter Lead bij CarePay en bouwt aan een product dat de levens van miljoenen Afrikanen veranderd. Daarnaast heeft hij honderden Product Managers, Product Owners en C-level professionals gecoacht om hun bedrijven te transformeren tot wendbare organisaties. Met zijn uitgebreide ervaring in verschillende startups en grote ondernemingen zoals Thales, Saab, TomTom, slaat hij een brug tussen de technische wereld en de commerciële wereld.

Chris is een vaste blogger, actief op Quora en spreekt ook op Microsoft TechDays en andere product-gerichte conferenties in Nederland, Oost-Europa en Azië. Als een gepassioneerde vechtsportbeoefenaar verweeft hij de concepten flow, balans, hefboomwerking en moed in zijn Product Owner trainingen. Momenteel woont hij in Apeldoorn en leert hij de kunst van servant leadership van zijn vier kinderen en liefhebbende echtgenote.

Onze partners

Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)


Leerdoelen PSPO II: 

De leerdoelen van deze training richten zich op het verbeteren van de verschillende houdingen (“stances”) van de Product Owner:

 • Customer Representative  – gericht op het begrijpen van problemen, uitdagingen en potentiële kansen van de klant.
 • Visionairy – communiceert de visie, toekomstige staat en mogelijkheden op een manier die gemeenschappelijk begrip bevordert.
 • Experimenter – gericht op innovatie, het testen van hypotheses en het valideren van potentiële waarde om productinnovatie te stimuleren.
 • Influencer – communiceren met en beïnvloeden van stakeholders, klanten en ontwikkelaars om focus te krijgen op een gemeenschappelijk doel.
 • Collaborator – altijd op zoek naar input, ideeën en feedback van anderen.
 • Decision Maker – gericht op het creëren van maximale impact door het maken van duidelijke keuzes en beslissingen.


Certificering: 

Op dit moment zijn er wereldwijd bijna 100,000 mensen met een PSPO-I certificaat. Er zijn er minder dan 2000 die een PSPO-A certificaat hebben. Met dit certificaat onderscheidt u zich echt in welke mate u de rol van de Product Owner beheerst, en hoe u zult reageren op echte situaties.

U ontvangt van ons binnen 48 uur na uw deelname een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. Binnen 14 dagen dient u het examen te volbrengen en mocht u onverhoopt de eerste poging niet het minimumpercentage van 85% goed beantwoorden, dan mag u eenmalig herkansen. Deze eenmalige kosteloze herkansing geldt dus enkel wanneer u binnen 14 dagen na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.

Slaagt u voor het online PSPO-A examen? Dan mag u zich met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Scrum Product Owner (PSPO-A) noemen en wordt u levenslang lid van de Scrum.org community.


Het programma: 

De Professional Scrum Product Owner Advanced is als volgt opgebouwd:

 • We beginnen de training met introducties en de casestudie OLD News. OLD News is een mediabedrijf in stormachtig weer,dat probeert te overleven in de huidige moderne digitale tijd. OLD News als bedrijf, haar medewerkers en u als nieuwe, startende Product Owner bij dit bedrijf zullen gedurende de training voor vele uitdagingen komen te staan.
 • Vervolgens duiken we in de zes verkeerd begrepen en de zes voorkeurs stances van de Product Owner. U maakt kennis met de verschillende stances en u krijgt de gelegenheid om de verschillende stances te verkennen, met een verscheidenheid aan opdrachten en cases om te behandelen;
 • Na de introductie van de “Stances of the Product Owner”, duiken we in de eerste stance; The Customer Representative. In dit deel gaan we onderzoeken wat het inhoudt om een Product Owner te zijn die de klant vertegenwoordigt. En wat is eigenlijk een goede definitie van een product? We onderzoeken gedragingen, tools, technieken, tips en trucs om als Product Owner de klant beter te vertegenwoordigen door middel van bijvoorbeeld (marketing) persona’s en customer mapping.

 

 • De “Visionary Product Owner” is het volgende onderdeel. In dit deel zullen we de OLD News missie en visie samen onderzoeken, en ook hoe u storytelling en roadmaps kunt gebruiken om uw visie effectiever te communiceren en te verkopen.
 • Nu we een beter begrip hebben van de visie, is het tijd om in de “Experimenter” stance te duiken. Terwijl we verschillende tools en technieken uit de wereld van ‘design thinking’ en ‘lean startup’ verkennen, zullen we ook een beter begrip krijgen van hoe u de juiste experimenten uitvoert.
 • Als ‘influencer’ verdiepen we ons in de wereld van stakeholder management. Hoe werkt beïnvloeding zonder formele macht? Het beïnvloeden van stakeholders is echter niet het enige wat u doet als Product Owner. Er zijn veel situaties waarin u de stance van “De Collaborator “moet aannemen. In dit deel van de cursus maakt u kennis met concepten als Agile Governance, Agile Contracting en Agile budgettering, en leert u meer over wat er nodig is om de “Collaborator” te zijn.
 • Na alle interessante discussies, inhoud en oefeningen gedurende twee dagen, is het nu tijd om de training af te sluiten. Terwijl we ons naar de bar begeven voor een paar drankjes, denken we terug aan twee energieke, inspirerende en waardevolle dagen, waarin we allemaal een stap dichter zijn gegroeid naar het worden van ondernemende Product Owners.

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Professional Scrum Product Owner (PSPO-A)

Schrijf mij in