Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)

Professional Agile Scrum Product Owner training– Advanced

 • 5 sterren op basis van Google reviews

De PSPO-II training biedt verdieping voor iedereen die zijn of haar eerste ervaring met het producteigenaarschap heeft gemaakt en er klaar voor is om nog meer impact te maken.

Trainingsoverzicht bekijken

Over deze agile scrum training: 

Agile Product Management is een fantastisch, maar ook complex vakgebied en hoewel een training als Professional Scrum Product Owner een goed startpunt is, gaat de rol verder dan het Scrum Framework. In de Professional Scrum Product Owner – Advanced kijken we naar de Stances van de Product Owner: Hoe wordt u een effectievere visionair, klant vertegenwoordiger, onderzoeker, beslisser, samenwerker en beïnvloeder?

De Professional Scrum Product Owner – Advanced is bijzonder geschikt voor gevorderde Product Owners en Agile Product Managers. Ook is deze training geschikt voor u wanneer u Product Owners wilt helpen groeien, bijvoorbeeld als Scrum Master of leidinggevende. Tijdens de training wordt veel in teamverband aan casussen gewerkt. Juist door het delen van uw ervaring leert u samen en van elkaar, hoe u het beste waarde kunt leveren. Concreet gaat de training niet in op hoe Scrum in de basis werkt, maar hoe u nog effectiever kan zijn in uw rol als Product Owner.

Staat u aan het begin van uw carriere als Product Owner? Mogelijk is de Professional Scrum Product Owner training van Expandior dan voor nu meer geschikt voor u.

Geplande trainingen

ideal
factuur
mastercard
paypal
visa

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
22-09-2021
23-09-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
17-11-2021
18-11-2021

Over de trainer

Paul Kuijten

Maak kennis met Paul

Paul Kuijten is een zeer ervaren consultant, trainer en coach. Al sinds 2002 is hij actief op het gebied van productontwikkeling en heeft sinds die tijd duizenden mensen mogen trainen. Lees meer.

Paul Kuijten is een zeer ervaren consultant, trainer en coach. Al sinds 2002 is hij actief op het gebied van productontwikkeling en heeft sinds die tijd duizenden mensen mogen trainen. Paul is een prominent lid van de wereldwijde agile community en gecertificeerd trainer van Scrum.org. Hij mag zich met recht een zwaargewicht noemen en spreekt regelmatig op (internationale) podia.

Onze partners

Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)
Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)


Leerdoelen: 

De leerdoelen van deze training richten zich op het verbeteren van de verschillende houdingen (“stances”) van de Product Owner:

 • Klantvertegenwoordiger – gericht op het begrijpen van problemen, uitdagingen en potentiële kansen van de klant
 • Visionair – communiceert de visie, toekomstige staat en mogelijkheden op een manier die gemeenschappelijk begrip bevordert
 • Experimenteerder – gericht op innovatie, het testen van hypotheses en het valideren van potentiële waarde om productinnovatie te stimuleren
 • Beïnvloeder – communiceren met en beïnvloeden van stakeholders, klanten en ontwikkelaars om focus te krijgen op een gemeenschappelijk doel
 • Samenwerker – altijd op zoek naar input, ideeën en feedback van anderen
 • Beslisser – gericht op het creëren van maximale impact door het maken van duidelijke keuzes en beslissingen


Programma deel 1: 

De Professional Scrum Product Owner Advanced is als volgt opgebouwd:

 • We beginnen de training met introducties en de case studie OLD News. OLD News is een mediabedrijf in stormachtig weer, dat probeert te overleven in de huidige moderne digitale tijd. OLD News als bedrijf, haar medewerkers en u als nieuwe, startende Product Owner bij dit bedrijf zullen gedurende de training voor vele uitdagingen komen te staan.
 • Vervolgens duiken we in de zes verkeerd begrepen en de zes voorkeurs houdingen van de Product Owner. U maakt kennis met de verschillende houdingen en u krijgt de gelegenheid om de verschillende houdingen te verkennen, met een verscheidenheid aan opdrachten en cases om te behandelen;
 • Na de introductie van de “Stances of the Product Owner”, duiken we in de eerste stance; The Customer Representative. In dit deel gaan we onderzoeken wat het inhoudt om een Product Owner te zijn die de klant vertegenwoordigt. We onderzoeken gedragingen, tools, technieken, tips en trucs om als Product Owner de klant beter te vertegenwoordigen.


Programma deel 2: 

 • De “Visionary Product Owner” is het volgende onderdeel. In dit deel zullen we de OLD News missie en visie samen onderzoeken, en ook hoe u storytelling kunt toepassen om uw visie effectiever te communiceren en te verkopen.
 • Nu we een beter begrip hebben van de visie, is het tijd om in de “Experimenteer” houding te duiken. Terwijl we verschillende tools en technieken over experimenteren verkennen, zullen we ook een beter begrip krijgen van hoe u de juiste experimenten uitvoert.
 • Het beïnvloeden van stakeholders is echter niet het enige wat u doet als Product Owner. Er zijn veel situaties waarin u de stance van “De Samenwerker “moet aannemen. In dit deel van de cursus maakt u kennis met concepten als Agile Governance, Agile Contracting en Agile budgettering, en leert u meer over wat er nodig is om de “Collaborator” te zijn.
 • Na alle interessante discussies, inhoud en oefeningen gedurende twee dagen, is het nu tijd om de training af te sluiten. Terwijl we ons naar de bar begeven voor een paar drankjes, denken we terug aan twee energieke, inspirerende en waardevolle dagen, waarin we allemaal een stap dichter zijn gegroeid naar het worden van ondernemende Product Owners.


Certificering: 

Op dit moment zijn er wereldwijd bijna 100,000 mensen met een PSPO-I certificaat. Er zijn er minder dan 2000 die een PSPO-II certificaat hebben. Middels dit certificaat onderscheidt u zich echt in welke mate u de rol van de Product Owner beheerst, en hoe u zult reageren op echte situaties.

u ontvangt van ons binnen 48 uur na uw deelname een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. Binnen 14 dagen dient u het examen te volbrengen en mocht u onverhoopt de eerste poging niet het minimumpercentage van 85% goed beantwoorden, dan mag u eenmalig herkansen. Deze eenmalige kosteloze herkansing geldt dus enkel wanneer u binnen 14 na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.

Slaagt u voor het online PSPO-II examen? Dan mag u zich met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Scrum Product Owner (PSPO-II) noemen en wordt u levenslang lid van de Scrum.org community.

COVID informatie

Onze trainingen gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor deelnemers die liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het mogelijk om aan te sluiten vanaf een (eigen) externe locatie.

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)

Schrijf mij in