Professional Scrum Product Owner (PSPO-I)

Professional Agile Scrum Product Owner (PSPO-1) training

 • 5 sterren op basis van google reviews

Professional Agile Scrum Product Owner (PSPO-1) is een tweedaagse training, gericht op het leren hoe u de waarde van producten en systemen kunnen maximaliseren. De training bestaat theorie, discussies en praktische oefeningen.

Wie denkt dat de Product Owner zich beperkt tot het opschrijven van producteisen of het bijhouden van een Product Backlog, vergist zich schromelijk! Het is namelijk één van de belangrijkste rollen binnen het Scrum raamwerk. De PO speelt een essentiële rol om Agile projecten tot een succes te maken en waardevolle producten te realiseren. Onze zeer ervaren trainer legt u belang en de rol van de Product Owner voor een Scrum Team uit, en plaats de rol in het brede spectrum van Agile Product Management.

De PSPO-training is uiteraard bedoeld voor Product Owners, maar ook zeer geschikt voor Agile Product Managers en anderen die verantwoordelijk zijn voor het succes van een product op de markt. Het is niet vereist dat u reeds ervaring heeft in de PO-rol, maar wij verzoeken u wel om Scrum Guide te lezen voorafgaand aan uw deelname.

Heeft u reeds ervaring als Product Owner en zoekt u een verdiepende training? Bekijk dan ook eens de Professional Scrum Product Owner Advanced training van Expanior.

COVID UPDATE:
De klassikale trainingen van Expandior gaan door. Samen met onze locatiepartners hebben we er alles aan gedaan om volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen trainen. Voor de deelnemers die toch liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het inmiddels mogelijk om een waardevolle leerervaring te realiseren terwijl u vanaf een (eigen) externe locatie aansluit. De kosten voor deze geavanceerde opstelling neemt Expandior voor haar rekening.

Geplande trainingen

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
07-09-2021
08-09-2021

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
01-11-2021
02-11-2021

”Door de praktische invulling van de training en de vele handvatten die ik mezelf eigen heb kunnen maken, voel ik mezelf nog zelfverzekerder om de rol van Product Owner te gaan invullen”

Leerdoelen: 

 • U heeft een gedegen kennis van Agile, het Scrum raamwerk en de rol van Product Owner.
 • U weet hoe u de rol van Product Owner gaat invullen en van waarde bent voor uw team(s) en stakeholders.
 • U weet hoe u met Business Value kunt werken en visie omtrent uw product creëert.
 • U weet hoe u effectieve Metrics kunt inzetten om uw prestaties te meten.
 • U weet hoe u de Product Backlog beheert, op waarde prioriteert, user stories schrijft en leert diverse andere zaken die u ondersteunen in het producteigenaarschap.
 • U weet waar u het verschil kunt maken en mooie waardevolle producten.

Programma op hoofdlijnen: 

 • Agile Product Management – Hoe beheert u een product op een agile manier?
 • Value-Driven Development- Hoe wordt u meer door waarde gedreven en hoe meet u dat?
 • Scrum Principles & Empiricism – Het waarom van Agile en Scrum.
 • The Scrum Framework – Accountabilities, artefacts, events en commitments.
 • Product Backlog Management – Practices en technieken om met uw backlog te werken.
 • Release Management – Inschattingen, velocity, planning en roadmaps.

Certificering

Middels dit certificaat onderscheidt u zich ten opzichte van anderen, het toont aan dat u de rol van Product Owner begrijpt, alsmede het Scrum raamwerk.

U ontvangt van ons binnen 48 uur na uw deelname een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. Mocht u onverhoopt het minimumpercentage van 85% goed beantwoorde vragen niet halen, dan mag u eenmalig kosteloos herkansen. Deze eenmalige kosteloze herkansing geldt enkel wanneer u binnen 14 na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.

Slaagt u voor het online examen? Dan mag u zich met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Scrum Product Owner (PSPO-I) noemen en wordt u levenslang lid van de Scrum.org community!

Geplande trainingen

Paul Kuijten Paul Kuijten is een zeer ervaren consultant, trainer en coach. Al sinds 2002 is hij actief op het gebied van productontwikkeling en heeft sinds die tijd duizenden mensen mogen trainen. Paul is een prominent lid van de wereldwijde...

Meer over trainer
 • Training op maat

Professional Scrum Product Owner (PSPO-I)

Schrijf mij in