Scrum Mastering

Professional Scrum with User Experience (PSU)

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Succesvolle producten sluiten haarfijn aan bij de wensen van de eindgebruiker en diens ervaring. Product management en User Experience (UX) vinden elkaar wanneer maximale waarde wordt geleverd aan klanten en eindgebruikers. Wil je weten hoe UX jou kan helpen bij waardemaximalisatie? Wij leren het je!

Over deze Professional Scrum with User Experience Training (PSU)

In de praktijk is UX-capaciteit vaak beperkt en worden UX-ers buiten ontwikkelteams geplaatst. Hoe zorg je nu dat UX werk goed wordt gedaan? Of ben je misschien Product Owner of Product Manager en wil je weten hoe UX jou kan helpen bij waardemaximalisatie? Dan is dit dé training voor jou!

De PSU-training is zonder twijfel één van de meest waardevolle trainingen voor product professionals. Tijdens deze door Scrum.org gecertificeerde training ervaar jij hoe Scrum en User Experience (UX) elkaar kunnen versterken en hoe UX jouw teamleden verbindt en de waarde van jouw product vergroot. De PSU training bestaat uit een tweedaags interactief programma waarin je UX en Scrum leert integreren. Met deze kennis op zak ben je in staat cross-functionele teams te creëren die nauwer aansluiten bij de wensen van eindgebruikers en klanten. Door samen te werken rond UX kan het Scrum Team een effectieve balans vinden tussen ontdekkingswerk/klantonderzoek (discovery) en opleveringswerk (delivery). De training is inclusief certificeringsexamen voor het wereldwijd erkende Professional Scrum with User Experience I (PSU I) van Scrum.org.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
16-05-2023
17-05-2023

Maak kennis met één van onze trainers

Chris Lukassen

Chris is een Award-winning product manager, martial artist en auteur van het informatieve how-to-product manager boek ‘’The Product Samurai’’. Het moge duidelijk zijn: zijn missie is: de manier waarop mensen producten maken radicaal te veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bedenker, maker en Steward is van de Product Owner Advanced training vanuit Scrum.org. Lees meer.

Chris is een Award-winning product manager, martial artist en auteur van het informatieve how-to-product manager boek ‘’The Product Samurai’’. Het moge duidelijk zijn: zijn missie is: de manier waarop mensen producten maken radicaal te veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bedenker, maker en Steward is van de Product Owner Advanced training vanuit Scrum.org.

In het dagelijks leven is Chris CPO bij Expandior en zet zich elke dag in voor onze missie: ”Raising your level of Product Management!” Daarnaast heeft hij honderden Product Managers, Product Owners en C-level professionals gecoacht om hun bedrijven te transformeren tot wendbare organisaties. Met zijn uitgebreide ervaring in verschillende startups en grote ondernemingen zoals Thales, Saab, TomTom, slaat hij een brug tussen de technische wereld en de commerciële wereld.

Chris is een vaste blogger, actief op Quora en spreekt ook op Microsoft TechDays en andere product-gerichte conferenties in Nederland, Oost-Europa en Azië. Als een gepassioneerde vechtsportbeoefenaar verweeft hij de concepten flow, balans, hefboomwerking en moed in zijn Product Owner trainingen. Momenteel woont hij in Apeldoorn en leert hij de kunst van servant leadership van zijn vier kinderen en liefhebbende echtgenote.

Vol trots werken wij voor deze klanten

 

Leerdoelen: 

 • Je hebt een helder begrip van Professional Scrum en hoe je UX daarin kunt integreren
 • Je bent in staat om mythes over User Experience en de relatie met Agile en Scrum te ontkrachten
 • Je kunt productontwikkeling beter te laten aansluiten bij eindgebruikers en te versnellen
 • Je kent de voordelen van UX-methoden als persona’s, wireframing, prototyping, business problem statements en usability testing en kunt deze technieken in jouw voordeel gebruiken
 • Je kunt discovery- en deliverywerk plannen en met elkaar in balans brengen
 • Je bent in staat om rond UX het Scrum Team samen te brengen zodat het succes van het product centraal staat
 • Je kunt UX toepassen om nadruk te leggen op impact (outcome) in plaats van output
 • Je bent in staat om outcomes te meten en hypotheses over het product te valideren

 

Programma: 

De PSU-training is verdeeld in verschillende modules en volgt gedurende de hele cursus een concrete casus. Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Case Study & overzicht
 • Scrum & UX Fundamentals
 • Agile Product Management
 • Herdefiniëren van werk als ‘’Problems to Solve’’
 • Outcomes over Output
 • Managen van UX-werk binnen Professional Scrum
 • Focus op gebruikers & experimenteren


Doelgroep: 

De Professional Scrum with User Experience training is geschikt voor jou als je:

 • Een ervaren Scrum Master of Product Owner bent die wil leren hoe UX jou kan helpen om nog meer klantwaarde te realiseren, o.a. door beter learning, discovery en design werk te plannen
 • Een UX professional bent die merkt dat de samenwerking met het Scrum Team niet altijd vlekkeloos verloopt. Je wil de kloof tussen een UX-mindset en het Scrum framework overbruggen door UX beter met Scrum werk te integreren
 • Bekend bent met concepten als Lean UX en deze wilt integreren met Scrum;

Het is waardevol als je eerst de Professional Scrum Master (PSM I) training, Professional Scrum Product Owner (PSPO I of PSPO-A) training of Applying Professional Scrum (APS) hebt gedaan, maar dit is zeker niet verplicht. Als je zeker wilt weten of je over de juiste voorkennis beschikt of simpelweg meer wil weten over deze training, neem gerust contact met ons op.


Voorbereiding & Examen: 

Om jouw leerervaring te maximaliseren, adviseren wij je het volgende te doen ter voorbereiding op jouw deelname:

Na de training krijgt je toegang tot de ‘classroom page’, die alle relevante trainingsmaterialen bevat. Als bonus krijg je via deze pagina ook toegang tot content die dieper ingaat op specifieke onderwerpen, gerelateerd aan jouw rol en de uitdagingen en omgevingen waarmee u te maken kunt krijgen.

Na de training ontvangt je van Scrum.org een assessment code om het PSU I assessment af te leggen. Deze code ontvang je binnen 48 uur na het volgen van de training en heeft geen verloopdatum. Wanneer je binnen twee weken na de training jouw eerste poging doet en niet slaagt voor de 85% exameneis, ontvangt je automatisch een nieuwe code voor uw tweede poging. Bij deelname aan het examen na 14 dagen na afloop van de training vervalt dit eenmalige presentje.

Onze partners

Product Management Community

The most valuable network in The Netherlands

Als Product Owner ben je continue op zoek naar waarde. Voor jouw product en voor jouw klanten. Als het op jouw ontwikkeling aankomt, waar haal jij waarde op?

Misschien zit je al in een Community of Practice, Chapter of Gilde. Waar jouw collega’s dezelfde uitdagingen hebben. Hoe los je deze op? Door zelf het wiel uitvinden of door de kunst af te kijken bij anderen? Expandior faciliteert de grootste Product Owner community van Nederland! Door je in contact te brengen met vakgenoten uit verschillende organisaties. En het delen van waardevolle praktijk cases van ervaren product owners en product professionals.

Lees meer over de community

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Profesional Scrum with UX (PSU)

Schrijf mij in