Quarkus training

Quarkus Foundation training - 1e in Nederland!

 • 5 sterren op basis van google reviews

Maakt Quarkus de status van ''Supersonic Subatomic Java'' waar? Ontdek het zelf. Tijdens deze training leert u de basis voor het bouwen van een Quarkus-applicatie doet u hands-on ervaring op met best practices de details van dit beloftevolle framework.

Over deze Quarkus training: 

Quarkus is ontworpen om te werken met populaire Java standards, frameworks en libraries zoals Eclipse MicroProfile en Spring, evenals Apache Kafka, RESTEasy (JAX-RS), Hibernate ORM (JPA), Spring, Infinispan, Camel en nog veel meer. In deze training leert u, gebaseerd op een migratiecasus waarin u een bestaande applicatie naar Quarkus migreert, om een eigen Quarkus-applicatie te bouwen. U doet hands-on ervaring op met best practices en de details van het Quarkus-framework.

Concreet bouwt u een banktoepassing die de meeste basisframeworks gebruikt die u ook in de echte wereld tegenkomt, zoals RESTEasy-, Hibernate- en REST-clients. Wanneer de eerste dag voorbij is, bent u in staat om een ​​microservice te bouwen en die op te roepen vanuit de hoofdapplicatie die ook de gebruikersinterface en gegevensopslag verzorgt. Uiteraard allemaal getest met unit tests en integratietesten.

Nadat u de basiskennis hebt opgedaan om een ​​Quarkus-applicatie te bouwen in een green field-project, verdiept u die kennis door hands-on ​​voorbeeld JEE-applicatie te migreren naar Quarkus met microservices. De gemigreerde applicatie moet voldoen aan de container-first-filosofie, wat betekent dat de applicatie en microservices in Docker draaien en worden gecompileerd naar native code om de memory footprint en opstarttijd te optimaliseren.

COVID UPDATE:
De klassikale trainingen van Expandior gaan door. Samen met onze locatiepartners hebben we er alles aan gedaan om volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen trainen. Voor de deelnemers die toch liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het inmiddels mogelijk om een waardevolle leerervaring te realiseren terwijl u vanaf een (eigen) externe locatie aansluit. De kosten voor deze geavanceerde opstelling neemt Expandior voor haar rekening.

Geplande trainingen

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
22-06-2021
23-06-2021

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
21-09-2021
22-09-2021

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Engels

Data
26-10-2021
27-10-2021

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
24-11-2021

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
07-12-2021
08-12-2021

”De Trainer is een autoriteit op het gebied van Quarkus en kent alle ins and outs van het framework. Hij kan zijn theoretische kennis met praktijkcases onderbouwen en weet in twee dagen een goed beeld te schetsen over de mogelijkheden en concrete toepassing van Quarkus”

 

Leerdoelen: 

Na uw deelname aan de Quarkus Foundation training:

 • Kent u de mogelijkheden en het potentiële nut van Quarkus
 • Kunt u zelf een Quarkus applicatie maken
 • Begrijpt u Configuration Management in de context van Quarkus
 • Kunt u gebruik maken van een multi modele setup
 • Kunt u een REST api bouwen
 • Kunt u REST api’s oproepen vanaf een Quarkus applicatie
 • Kunt u Hibernate gebruiken voor data storage
 • Kunt u uw eigen microservice (integratie)-testen
 • Kent u de limieten van de CDI implementatie van Quarkus
 • Kunt u Quarkus-extensies creëren
 • Kunt u wiremock met Quarkus gebruiken

 

Programma: 

Dag 1:
Setup en bekend raken met Quarkus.
Integratie tussen services & modules.

Dag 2:
Introductie van de case, bouw van de applicatie & services.
Migratie afronden en testen met wiremocks.

Doelgroep: 

Deze training is geschikt voor elke ontwikkelaar met een Java-achtergrond die de filosofie, essentie en best practices van het werken met Quarkus in verschillende scenario’s wil leren.

Geplande trainingen

Jago is Senior Full-stack Software Engineer bij OpenValue, de trusted technology partner van Expandior. Gedurende zijn loopbaan heeft Jago een bijdrage geleverd aan een breed spectrum projecten, waaronder diverse grootschalige educatieve en financiële projecten in de meest recente jaren. Zijn...

Meer over trainer
 • Training op maat

Quarkus Foundation – 1e in Nederland!

Schrijf mij in