Safe lean training

SAFe® Lean Portfolio Management 5.1 training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Maak uw Agile Transformatie succesvol en verbind strategie met executiekracht door gebruik te maken van Lean Portfolio Management van het Scaled Agile Framework (SAFe®).

Trainingsoverzicht bekijken

Over de SAFe® Lean Portfolio Management 5.1 training: 

SAFe® 5.1 Lean Portfolio Management is een Advanced gecertificeerde opleiding. Om u volledig in staat te stellen de materie écht naar praktisch nut te vertalen, biedt Expandior deze training enkel in driedaags format aan. Het reikt u als deelnemer praktische handvatten en technieken aan welke noodzakelijk zijn om Lean Portfolio Management functies, Strategie en Financiering, Agile Portfolio Operations en Lean Governance in de eigen organisatie te implementeren.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om de huidige en gewenste staat van hun portfolio vast te leggen middels de Portfolio Canvas tool. U leert belangrijke businessinitiatieven te identificeren teneinde uw portfoliovisie te verbeteren. Portfolio Kanban helpt u om flow binnen het portfolio te realiseren en ondersteunt u om epics op maximale business waarde te prioriteren. De training helpt u ook inzicht te krijgen in hoe u Value Stream Budgets en Lean Budget Gueardrails tot stand brengt en hoe u de prestaties van uw Lean portfolio daadwerkelijk meet.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
3

Taal
Nederlands

Data
01-12-2021
02-12-2021
03-12-2021

Over de trainer

Jeffrey van Kippersluis

Jeffrey van Kippersluis

Jeffrey Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van team- tot C-level. Lees meer.

Jeffrey Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van team- tot C-level. Jeffrey motiveert, ondersteunt en faciliteert op basis van persoonlijke verbinding, in lijn met de organisatorische- en digitale transformatie. Hij begrijp dat succesvolle transformaties enkel mogelijk zijn wanneer de verandering door de gehele organisatie gedragen wordt en faciliteert dit door afstemming van persoonlijke- en teamdoelen met de organisatie governance.

Onderwerpen: 

 • Lean Portfolio Management (LPM) beschrijven
 • Lean Portfolio laten aansluiten op de eigen bedrijfsstrategie
 • Portfoliovisie vaststellen en kunnen toepassen
 • Lean Budgeting en Guardrails implementeren
 • Portfolio Kanban inzetten om flow te genereren en initiatieven te prioriteren
 • Agile Program Management Office (PMO) inrichten en Communities of Practice (CoP’s) ondersteunen
 • Value streams coördineren
 • De prestaties van Lean Portfolio meten
 • Het opzetten van een eigen LPM-implementatieplan

Doelgroep: 

SAFe® Lean Portfolio Management is bedoeld voor leiders en beïnvloeders die verantwoordelijk zijn voor Lean Portfolio Management-functies binnen hun organisatie. De meeste waarde uit deze training wordt behaald door deelnemers met de volgende functies:

Senior Management (CIO’s, CEO’s, CFO’s, CTO’s en VP’s), Enterprise architecten, Business Unit Managers, Program Management Officers, Productmanagers, Solution managers, SPC’s, Agile Coaches, Release Train Engineer’s, maar ook Epic Owners en HR-medewerkers.

Er is geen minimumvereiste wat betreft voorkennis of ervaring, echter blijkt de training meer waarde op te leven wanneer u:

 • Bekend bent met de concepten en principes van Agile werken
 • Bekend bent met Value Streams
 • Ervaring heeft met het werken in een SAFe® omgeving

Certificering: 

Na het volgen van de training bent u in staat om het examen met succes af te leggen. Dit examen is inbegrepen bij de training. Het online examen legt u op een moment naar eigen keuze af, mits binnen 30 na het volgen van de training. Hiervoor ontvangt u van ons toegang tot de digitale leeromgeving van Scaled Agile.

U kunt zich middels proefexamens en e-learning desgewenst extra goed voorbereiden op het online-examen. Bij de SAFe® LPM training is tevens één jaar lidmaatschap van het SAFe® Community Platform inbegrepen. Dit verschaft u toegang tot video’s, discussiefora, toolkits en diverse nuttige templates.

Wanneer u binnen 90 minuten minimaal 35 van de 45 multiple choise vragen juist beantwoordt, mag u zich met trots gecertificeerd SAFe® Lean Portfolio Manager (LPM) noemen.

SAFe training badge

COVID informatie

Onze trainingen gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor deelnemers die liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het mogelijk om aan te sluiten vanaf een (eigen) externe locatie.

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAFe® Lean Portfolio Management 5.1

Schrijf mij in