Safe lean training

SAFe® Lean Portfolio Management 5.01 training

 • 5 sterren op basis van google reviews

Maak uw Agile Transformatie succesvol en verbind strategie met executiekracht door gebruik te maken van Lean Portfolio Management van het Scaled Agile Framework (SAFe®).

Over deze Lean Portfolio training: 

De SAFe® 5.01 Lean Portfolio Management training is een Advanced gecertificeerde opleiding. Om u volledig in staat te stellen de materie écht naar praktisch nut te vertalen, biedt Expandior deze training enkel in driedaags format aan. Het reikt u als deelnemer praktische handvatten en technieken aan welke noodzakelijk zijn om Lean Portfolio Management functies, Strategie en Financiering, Agile Portfolio Operations en Lean Governance in de eigen organisatie te implementeren.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om de huidige en gewenste staat van hun portfolio vast te leggen middels de Portfolio Canvas tool. U leert belangrijke businessinitiatieven te identificeren teneinde uw portfoliovisie te verbeteren. Portfolio Kanban helpt u om flow binnen het portfolio te realiseren en ondersteunt u om epics op maximale business waarde te prioriteren. De training helpt u ook inzicht te krijgen in hoe u Value Stream Budgets en Lean Budget Gueardrails tot stand brengt en hoe u de prestaties van uw Lean portfolio daadwerkelijk meet.

COVID UPDATE:
De klassikale trainingen van Expandior gaan door. Samen met onze locatiepartners hebben we er alles aan gedaan om volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen trainen. Voor de deelnemers die toch liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het inmiddels mogelijk om een waardevolle leerervaring te realiseren terwijl u vanaf een (eigen) externe locatie aansluit. De kosten voor deze geavanceerde opstelling neemt Expandior voor haar rekening.

Geplande trainingen

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
3

Taal
Nederlands

Data
25-08-2021
26-08-2021
27-08-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
3

Taal
Nederlands

Data
01-12-2021
02-12-2021
03-12-2021

”De training heeft me geleerd hoe ik een helder overzicht krijg en behoud van de vele projecten binnen onze organisatie. Ik weet nu hoe ik portfolio’s in lijn breng met de organisatiestrategie en heb duidelijk kader voor verdere interne besluitvorming”

Onderwerpen: 

 • Lean Portfolio Management (LPM) beschrijven
 • Lean Portfolio laten aansluiten op de eigen bedrijfsstrategie
 • Portfoliovisie vaststellen en kunnen toepassen
 • Lean Budgeting en Guardrails implementeren
 • Portfolio Kanban inzetten om flow te genereren en initiatieven te prioriteren
 • Agile Program Management Office (PMO) inrichten en Communities of Practice (CoP’s) ondersteunen
 • Value streams coördineren
 • De prestaties van Lean Portfolio meten
 • Het opzetten van een eigen LPM-implementatieplan

Doelgroep: 

De SAFe® Lean Portfolio Management training is bedoeld voor leiders en beïnvloeders die verantwoordelijk zijn voor Lean Portfolio Management-functies binnen hun organisatie. De meeste waarde uit deze training wordt behaald door deelnemers met de volgende functies:

Senior Management (CIO’s, CEO’s, CFO’s, CTO’s en VP’s), Enterprise architecten, Business Unit Managers, Program Management Officers, Productmanagers, Solution managers, SPC’s, Agile Coaches, Release Train Engineer’s, maar ook Epic Owners en HR-medewerkers.

Er is geen minimumvereiste wat betreft voorkennis of ervaring, echter blijkt de training meer waarde op te leven wanneer u:

 • Bekend bent met de concepten en principes van Agile werken
 • Bekend bent met Value Streams
 • Ervaring heeft met het werken in een SAFe® omgeving

Certificering

Na het volgen van de training bent u in staat om het examen met succes af te leggen. Dit examen is inbegrepen bij de training. Het online examen legt u op een moment naar eigen keuze af, mits binnen 30 na het volgen van de training. Hiervoor ontvangt u van ons toegang tot de digitale leeromgeving van Scaled Agile.

U kunt zich middels proefexamens en e-learning desgewenst extra goed voorbereiden op het online-examen. Bij de SAFe® LPM training is tevens één jaar lidmaatschap van het SAFe® Community Platform inbegrepen. Dit verschaft u toegang tot video’s, discussiefora, toolkits en diverse nuttige templates.

Wanneer u binnen 90 minuten minimaal 35 van de 45 multiple choise vragen juist beantwoordt, mag u zich met trots gecertificeerd SAFe® Lean Portfolio Manager (LPM) noemen.

Geplande trainingen

Jeffrey is Senior Scrum Master, Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van...

Meer over trainer
 • Training op maat

SAFe® Lean Portfolio Management 5.01 training

Schrijf mij in