SAFe 6.0 Product Owner & Product Manager training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

In deze tweedaagse interactieve training leer je hoe de rollen van Product Owner, Product Manager, Solution Manager en Epic Owner succesvol worden ingevuld in een Scaled Agile omgeving. Dit is dé training voor Product Professional in een complexe en geschaalde organisatie.

Deze SAFe Product Owner/Product Manager 6.0 training is geschikt voor jou als je bijvoorbeeld Product Owner of Product Manager bent en bekend wilt worden met de invulling van deze rollen binnen Scaled Agile omgevingen. Er is geen diepgaande kennis vereist van Agile werken, Scrum of het Scaled Agile Framework, maar dit is wel degelijk een pré. We adviseren deelnemers zich basiskennis van (Scaled) Agile/LEAN te verschaffen en de Leading SAFe® training is daar een uitermate geschikt middel voor.

Daarnaast is deze training het meest waardevol voor je wanneer je minimaal zes maanden ervaring hebt met één van de volgende rollen: Product Owners, Product Line Managers, Product Managers, Business Owners en Business analisten, Solution Managers, Portfolio Managers, Program Managers, Informatie Analisten, Test Managers, PMO en Process Leads of Enterprise-, Solution- en System Architecten.

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
09-07-2022
10-07-2022

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
28-03-2023
29-03-2023

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
01-11-2023
02-11-2023

Maak kennis met één van onze trainers

Jeffrey van Kippersluis

Jeffrey is Senior Scrum Master, Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van team- tot C-level. Lees meer.

Jeffrey is Senior Scrum Master, Agile en Service Management Coach, Consultant en tevens gecertificeerd Trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het opleiden, coachen en adviseren van organisaties en acteert van team- tot C-level. Jeffrey motiveert, ondersteunt en faciliteert op basis van persoonlijke verbinding, in lijn met de organisatorische- en digitale transformatie. Hij begrijp dat succesvolle transformaties enkel mogelijk zijn wanneer de verandering door de gehele organisatie gedragen wordt en faciliteert dit door afstemming van persoonlijke- en teamdoelen met de organisatie governance.

Hij helpt de business- en productmanagement organisaties bij het organiseren middels Agile technieken en heeft veel ervaring met DevOps en SAFe implementaties. Hij ondersteunt op team- en portfolio level om vertrouwd te raken met de nieuwe manier van werken. De structurele aanpak die dit vereist is aan Jeffrey meer dan toe te vertrouwen. Als ervaren Service Management Consultant en Trainer weet Jeffrey DevOps succesvol te integreren en begrijpt de infrastructurele en architectonische consequenties. Bovenal blijft hij de organisatie voorzien van tastbare metrics en resultaten.

Woorden die Jeffrey omschrijven zijn: openheid, eerlijkheid, waardegedreven, toegankelijk, verantwoordelijk en inspirerend.

Vol trots werken wij voor onze klanten


De sleutelrol in jouw organisatie

In deze tweedaagse interactieve SAFe 6.0 Product Owner Product Manager training leer je hoe de rollen van Product Owner, Product Manager, Solution Manager en Epic Owner succesvol worden ingevuld in een Scaled Agile omgeving. We leren je de tips and tricks om tijdens de Scaled Agile transformatie van jouw organisaties een productgerichte sleutelrol te vervullen. Tijdens de training krijg je daarom niet alleen een gedegen begrip van het Scaled Agile Framework® (SAFe) en de Lean-Agile mindset, maar leer je vooral hoe de Product Owner en Product Manager opereren in de organisatie om waarde realiseren. Je leert hoe je een aanpak hanteert om producten te bouwen waarbij je de klant centraal stelt en SAFe toepast om sneller meer waarde aan hen te leveren. De best mogelijke klant- en business outcomes te realiseren, want daar gaat het om! Ook leer je om middels SAFe® Program en Product Management grip te krijgen op continue verbetering van agile requirements. Na deze tweedaagse SAFe 6.0 Product Owner Product Manager training heb je een diepgaand begrip van de Agile Release Train (ART), hoe die waarde oplevert en wat je kunt doen om jouw rol zo effectief mogelijk uit te voeren.

Deze SAFe Product Owner/Product Manager 6.0 training is geschikt voor jou als je bijvoorbeeld Product Owner of Product Manager bent en bekend wilt worden met de invulling van deze rollen binnen Scaled Agile omgevingen. Er is geen diepgaande kennis vereist van Agile werken, Scrum of het Scaled Agile Framework, maar dit is wel degelijk een pré. We adviseren deelnemers zich basiskennis van (Scaled) Agile/LEAN te verschaffen en de Leading SAFe® training is daar een uitermate geschikt middel voor. Daarnaast is deze training het meest waardevol voor je wanneer je minimaal zes maanden ervaring hebt met één van de volgende rollen: Product Owners, Product Line Managers, Product Managers, Business Owners en Business analisten, Solution Managers, Portfolio Managers, Program Managers, Informatie Analisten, Test Managers, PMO en Process Leads of Enterprise-, Solution- en System Architecten.


Leerdoelen SAFe 6.0:

Jouw waarde maximaliseren als Product Owner en/of Product Manager in een SAFe omgeving? Wij leren het jou graag! Tijdens deze gecertificeerde SAFe 6.0 Product Owner Product Manager training leer je niet alleen hoe je SAFe implementeert in een LEAN organisatie, maar bovenal hoe je hierin een cruciale rol speelt als PO/PM. Tijdens deze tweedaagse training voorzien we je naast het theoretische kader vooral van concrete handvatten en tools die je direct in de praktijk kunt toepassen. Onderstaand tref je een opsomming van onderwerpen en leerdoelen die in ieder geval aan bod komen:

 • Verbinden van het Scaled Agile Framework met de Lean-Agile principes en waarden;
 • Verbinden van SAFe Lean-Agile principes en waarden aan de Product Owner en Product Manager rollen;
 • De rollen, taken en verantwoordelijkheden van een SAFe Product Owner en Product Manager uitleggen
 • Opdelen van Epic in Features en Features tot Stories;
 • Samenwerken met Agile teams om werk in te schatten en forecast af te geven;
 • Continu waarde creëren met Program Increment Planning;
 • De behoeften van de klant vertegenwoordigen in de Program Increment Planning
 • Het centraal stellen van jouw klant(en) in jouw ontwerp-, bouw- en testproces;
 • Voorbereiding en leiding van een PI Planning;
 • Het prioriteren van een release;
 • Het ontwikkelen van een Stakeholder Engagement Plan;
 • Value Stream strategieën toepassen om de solution value te definiëren en realiseren;
 • Bijdragen vanuit jouw rol aan een succesvolle SAFe implementatie;

Het programma:

Expandior tracht altijd maatwerk toe te passen bij haar Incompany trainingen. Denk hierbij aan integreren van klant-specifieke cases. Desalniettemin bevat het standaard programma van de SAFe Product Owner/Product Manager 6.0 training de volgende waardevolle onderdelen:

– Succesvol Product Ownership & Product Management in Scaled Agile omgevingen;
– De SAFe Lean-Agile principes en waarden te verbinden aan de PO/PM-rollen;
– Epics op te delen in Features en Features tot Stories;
– Gedegen voorbereiden op een PI-planning en hoe deze goed te leiden;
– Het realiseren van iteraties;
– Het centraal stellen van de klant in het ontwerp-, bouw- en testproces;
– Uitvoering van de Program Increment
– Gecertificeerde SAFe® Product Owner/Product Manager worden

Certificering: 

Deelname aan deze training bereidt je optimaal voor op het certificeringsexamen tot SAFe 6.0 Product Owner/Product Manager (POPM). Je ontvangt van Scaled Agile een uitnodiging waarmee je kunt inloggen op het Community platform van Scaled Agile met o.a. extra voorbereidingsmaterialen en oefenexamens. Na het behalen van een positief resultaat van het oefenexamen, krijg je toegang tot het daadwerkelijke examen.

Examen

Het examen kan online en in eigen tijd worden afgelegd binnen 30 dagen na de laatste trainingsdag. In 90 minuten beantwoord je 45 vragen in het Engels. Bij 35 goed (min. 78%) ben je geslaagd! Een tweede poging kan direct na de eerste worden gedaan en een derde poging is 10 dagen later beschikbaar.

Slaag je voor het examen? Dan ontvang jij:

 • 1 jaar SAFe Community Platform lidmaatschap
 • Exclusief toegang tot online Scaled Agile leerbronnen
 • SAFe Product Owner/Product Manager certificaat, met een digitale badge waarmee je je prestatie online kunt delen.

Onze partners

Product Management Community

The most valuable network in The Netherlands

Als Product Owner ben je continue op zoek naar waarde. Voor jouw product en voor jouw klanten. Als het op jouw ontwikkeling aankomt, waar haal jij waarde op?

Misschien zit je al in een Community of Practice, Chapter of Gilde. Waar jouw collega’s dezelfde uitdagingen hebben. Hoe los je deze op? Door zelf het wiel uitvinden of door de kunst af te kijken bij anderen? Expandior faciliteert de grootste Product Owner community van Nederland! Door je in contact te brengen met vakgenoten uit verschillende organisaties. En het delen van waardevolle praktijk cases van ervaren product owners en product professionals.

Lees meer over de community

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAFe® Product Owner / Product Manager

Schrijf mij in