Site Reliability Engineering

Cert. Professional for Software Architecture (CPSA-F®) training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

De iSAQB® Certified Professional for Software Architecture training (CPSA-F®) wordt internationaal erkend als dé training voor u als softwareontwikkelaar of IT-architect wanneer u uw vaardigheden op het gebied van (agile) softwarearchitectuur wilt verbeteren en meer impact wilt maken.
Trainingsoverzicht bekijken

Over de CPSA® training: 

Deelnemers aan de Certified Professional voor Software Architecture – Foundation Level (CPSA-F) -training zullen de kennis en vaardigheden leren die nodig zijn om een ​​softwarearchitectuur te ontwerpen, te specificeren en te documenteren die geschikt is om te voldoen aan de vereisten voor kleine en middelgrote systemen. Op basis van hun individuele praktijkervaring en bestaande vaardigheden leren deelnemers om architectonische beslissingen af ​​te leiden uit een bestaande systeemvisie en voldoende gedetailleerde requirements. U leert methoden en principes voor ontwerp, documentatie en evaluatie van softwarearchitecturen, onafhankelijk van specifieke ontwikkelprocessen.

Expandior is, in samenwerking met haar trusted technology partner OpenValue, de enige aanbieder van deze state-of-the-art training in Nederland. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het door iSAQB geaccrediteerde materiaal van BITPlan GmbH, één van de grondleggers van de iSAQB.

Geplande trainingen

ideal
factuur
mastercard
paypal
visa

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Nederlands

Data
05-10-2021
06-10-2021
07-10-2021
08-10-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Nederlands

Data
30-11-2021
01-12-2021
02-12-2021
03-12-2021

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Nederlands

Data
25-01-2022
26-01-2022
27-01-2022
28-01-2022

Format
Op locatie

Level
Advanced

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Nederlands

Data
01-03-2022
02-03-2022
03-03-2022
04-03-2022

Over de trainer

BertJanS chrijver

Maak kennis met Bert Jan

Bert Jan is één van de trainers van de CPSA-training en hij mag zich een absoluut zwaargewicht noemen in zijn vak. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met training geven op het gebied van software development, software architecture, microservices, cloud, Continuous Delivery en DevOps. Lees meer.

Bert Jan is één van de trainers van de CPSA-training en hij mag zich een absoluut zwaargewicht noemen in zijn vak. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met training geven op het gebied van software development, software architecture, microservices, cloud, Continuous Delivery en DevOps. Bert Jan deelt zijn kennis en ervaringen graag door middel van trainingen, key-note sessies op (internationale) podia en daarnaast leert hij de volgende generatie coderen via Devoxx4Kids.

Bert Jan is Java Champion, JavaOne Rock Star spreker, Duke’s Choice Award winnaar en leider van NLJUG (de Nederlandse Java User Group). Hij heeft de gave om zijn uitgebreide kennis en ervaring op interactieve en pakkende wijze op u over te brengen. Een training van Bert Jan zult u daarom niet snel vergeten. Bert Jan is bovenal CTO bij OpenValue, één van de trusted partners van Expandior.

Onze partners

Certified Professional for Software Architecture
Certified Professional for Software Architecture
Certified Professional for Software Architecture
Certified Professional for Software Architecture
Certified Professional for Software Architecture
Certified Professional for Software Architecture

 

Leerdoelen: 

 • Begrip van de term softwarearchitectuur en de betekenis ervan.
 • Bewustwording van de taken en verantwoordelijkheden van softwarearchitecten.
 • Bewustwording van de rol van softwarearchitecten binnen ontwikkelprojecten
 • State-of-the-art methoden en -technieken opdoen voor het ontwikkelen van softwarearchitecturen.
 • Het bespreken van fundamentele beslissingen omtrent architectuur met belanghebbenden op het gebied van requirements, management, development, operations en testing.
 • De essentiële activiteiten van softwarearchitectuur begrijpen en deze uitvoeren voor kleine tot middelgrote systemen.
 • Softwarearchitecturen documenteren en communiceren op basis van opvattingen, patronen en technische concepten.

Doelgroep: 

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden op het gebied van softwarearchitectuur wil verbeteren: zowel voor softwareontwikkelaars als softwarearchitecten, zowel voor aspirant-architecten als voor ervaren architecten. De ervaring leert dat u het meest waarde uit de training haalt wanneer u:

 • Minimaal 18 maanden ervaring heeft met softwareontwikkeling in teamverband.
 • Kennis en ervaring heeft m.b.t. concepten als modularization, abstraction, algorithms & data structures, UML en de relatie tot broncode, parameter-passing (call-by-value, call-by-reference) en de basis van type systems (static vs. dynamic typing, generic data types).
 • De basis en verschillen kent van imperative, declarative, object-oriented en functional programming.
 • Praktische ervaring heeft met technische documentatie, meer specifiek documentatie van source code, system design of technical concepts.

 

Programma CPSA-F® training: 

Dag 1:
Introductie & basisconcepten van softwarearchitectuur

Dag 2:
Specificatie en communicatie van softwarearchitectuur
Ontwerp en ontwikkeling van softwarearchitectuur

Dag 3:
Design & development van softwarearchitectuur
Softwarearchitectuur en kwaliteit

Dag 4:
Tools voor softwarearchitecten
Voorbeelden van softwarearchitectuur

Na de training: Certificeringsexamen

Certificering: 

Zoals bij alle CPSA-F® -certificeringen, wordt het Foundation Level Exam (CPSA-F®) afgenomen door een onafhankelijke certificeringsinstantie. De basis hiervoor is een uitdagende, niet-openbare vragencatalogus ontwikkeld door de iSAQB conform het curriculum, waaruit een deelverzameling als examenvragen wordt geselecteerd.

Het circa 75 minuten durende CPSA-F®-examen bestaat uit 40 multiplechoicevragen. Het exacte aantal kan variëren als gevolg van een willekeurige selectie van vragen met verschillende scores. U krijgt punten voor elk goed antwoord en om voor het examen te slagen, heeft u 60 procent van de maximale score nodig. Als u slaagt voor het examen, ontvangt u uw officiële en internationaal erkende CPSA‑F®-certificaat.

Uw certificeringsexamen is inbegrepen bij uw deelname aan deze training bij Expandior.

COVID informatie

Onze trainingen gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor deelnemers die liever digitaal deelnemen, bieden we een hybride leerformat aan. De techniek maakt het mogelijk om aan te sluiten vanaf een (eigen) externe locatie.

Heb je vragen?

Naomi

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Certified Professional for Software Architecture

Schrijf mij in