Site Reliability Engineering

Cert. Professional for Software Architecture (CPSA-F®) training

  • 5 sterren op basis van Google reviews

Check out the English information here
De iSAQB® Certified Professional for Software Architecture training (CPSA® training) wordt internationaal erkend als dé training voor u als softwareontwikkelaar of IT-architect wanneer u uw vaardigheden op het gebied van (agile) softwarearchitectuur wilt verbeteren en meer impact wilt maken.

Over de CPSA® training: 

Deelnemers aan de Certified Professional voor Software Architecture – Foundation Level training (CPSA® training) zullen de kennis en vaardigheden leren die nodig zijn om een ​​softwarearchitectuur te ontwerpen, te specificeren en te documenteren die geschikt is om te voldoen aan de vereisten voor kleine en middelgrote systemen. Op basis van hun individuele praktijkervaring en bestaande vaardigheden leren de deelnemers om architectonische beslissingen af ​​te leiden uit een bestaande systeemvisie en voldoende gedetailleerde requirements. U leert methoden en principes voor ontwerp, documentatie en evaluatie van softwarearchitecturen, onafhankelijk van specifieke ontwikkelprocessen.

Onderstaand treft u een uitgebreid overzicht van de leerdoelen van deze opleiding.

Geplande trainingen

ideal
factuur
mastercard
paypal
visa

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Engels

Data
27-02-2024
28-02-2024
29-02-2024
01-03-2024

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Nederlands

Data
22-04-2024
23-04-2024
24-04-2024
25-04-2024

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Ja

Aantal dagen
4

Taal
Engels

Data
02-07-2024
03-07-2024
04-07-2024
05-07-2024

Maak kennis met één van onze trainers

BertJanS chrijver

Bert-Jan Schrijver

Bert Jan is Java Champion, JavaOne Rock Star spreker, Duke’s Choice Award winnaar en leider van NLJUG (de Nederlandse Java User Group). Hij mag zich een absoluut zwaargewicht noemen in zijn vak en heeft ruim 15 jaar ervaring met training geven op het gebied van software development, software architecture, microservices, cloud, Continuous Delivery en DevOps. Lees meer.

Bert Jan is Java Champion, JavaOne Rock Star spreker, Duke’s Choice Award winnaar en leider van NLJUG (de Nederlandse Java User Group). Bovenal is Bert Jan CTO van technology-partner OpenValue en hij traint nog regelmatig zelf mee tijdens de CPSA-training. Hij mag zich een absoluut zwaargewicht noemen in zijn vak en heeft ruim 15 jaar ervaring met training geven op het gebied van software development, software architecture, microservices, cloud, Continuous Delivery en DevOps. Bert Jan deelt zijn kennis en ervaringen graag door middel van trainingen, key-note sessies op (internationale) podia en daarnaast leert hij de volgende generatie coderen via Devoxx4Kids. Hij heeft de gave om zijn uitgebreide kennis en ervaring op interactieve en pakkende wijze op u over te brengen. Een training van Bert Jan zult u daarom niet snel vergeten. Volg Bert Jan via Twitter: @bjschrijver

Klanten voor wie wij o.a. werken:


Leerdoelen CPSA® training:

  • De ontwikkeling van hedendaagse softwarearchitecturen en de bijbehorende termen en definities kennen: van Abstraction en Building Blocks tot Class Diagrams en Design Patterns. Van Microservices en Micro-frontends tot Unified Modeling Language (UML) en het C4 model: u leert het en nog veel meer!
  • Kunnen uitleggen wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van een (agile) software architect binnen een Scrum, DevOps en/of SAFe context.
  • Weten hoe de software architect zich verhoudt tot andere stakeholders en welke rollen communicatie en beïnvloeding spelen in stakeholder management.
  • Begrip van de essentiële activiteiten van softwarearchitectuur en deze kunnen uitvoeren voor kleine tot middelgrote systemen.
  • Onderscheid kunnen maken tussen uiteenlopende typen IT-systemen, hun relevantie en de concrete toepasbaarheid. Denk hierbij aan web based, client/server en embedded systemen.
  • Kunnen uitleggen wat de doelen en voordelen zijn van een gedegen softwarearchitectuur en hoe deze zich verhouden tot de gehele software life cycle en de grotere architectuur-context.
  • Kunnen participeren in requirements-trajecten vanuit het oogpunt van een architect.
  • De correlatie weten tussen verschillende development approaches en softwarearchitectuur.
  • De korte en lange termijn doelstellingen en hun implicaties kunnen onderscheiden, alsmede begrijpen wat dit betekent op het gebied van softwarearchitectuur.
  • Het belang begrijpen van het streven naar “conceptual consistency” door het uitwerken van een “ubiquitous language”.

 

  • Softwarearchitecturen kunnen documenteren en communiceren op basis van opvattingen, patronen en technische concepten. Tevens leert u additionele middelen en tools ten behoeve van documentatie.
  • De meest relevante architectuurviews bijbehorende diagrammen kennen, de elementen daarvan en hun (onderlinge) relaties. Denk aan context diagrams, component diagrams, sequence diagrams en ten slotte kunt u op elk onderdeel inzoomen om te laten zien hoe de componenten als code worden geïmplementeerd. Hierbij maken we gebruik van het C4 model en een aantal UML diagrams.
  • Notations/models, architectural views en context views van systemen begrijpen en toepassen.
  • Cross-cutting concepts kunnen ontwikkelen en implementeren.
  • Fundamentele beslissingen omtrent architectuur kunnen bespreken met belanghebbenden op het gebied van requirements, management, development, operations en QA.
  • Interfaces (koppelingen) kunnen ontwerpen en definiëren.
  • De mate van coupling tussen componenten en systemen kunnen beoordelen en waar nodig verbeteren.
  • De afhankelijkheden tussen building blocks kunnen overzien en beheren.
  • De belangrijke solution patterns kunnen beschrijven, uitleggen en gedegen toepassen.
  • Design principles kunnen uitleggen en gebruiken.
  • Gefundeerde keuzes kunnen maken tussen generieke en specifieke oplossingen.
  • Op basis van quality models en quality characteristics een analyse en beoordeling kunnen doen van de kwaliteit van softwarearchitectuur.
  • Voorbeelden kunnen geven van de toepassing van verschillende architecturen in verschillende omgevingen.
  • En nog veel meer!


Doelgroep:

Deze CPSA® training is geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden op het gebied van softwarearchitectuur wil verbeteren: zowel voor softwareontwikkelaars als softwarearchitecten, zowel voor aspirant-architecten als voor ervaren architecten. De ervaring leert dat u het meest waarde uit de training haalt wanneer u:

  • Minimaal 18 maanden ervaring heeft met softwareontwikkeling in teamverband.
  • Kennis en ervaring heeft m.b.t. concepten als modularization, abstraction, algorithms & data structures, UML en de relatie tot broncode, parameter-passing (call-by-value, call-by-reference) en de basis van type systems (static vs. dynamic typing, generic data types).
  • De basis en verschillen kent van imperative, declarative, object-oriented en functional programming.
  • Praktische ervaring heeft met technische documentatie, meer specifiek documentatie van source code, system design of technical concepts.


Certificering: 

Expandior is, in samenwerking met haar trusted technology partner OpenValue, de enige aanbieder van deze state-of-the-art training in Nederland. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het door iSAQB geaccrediteerde materiaal van OpenValue. Zoals bij alle CPSA-F®-certificeringen, wordt het Foundation Level Exam (CPSA-F®) afgenomen door een onafhankelijke certificeringsinstantie. De basis hiervoor is een uitdagende, niet-openbare vragencatalogus ontwikkeld door de iSAQB conform het curriculum, waaruit een deelverzameling als examenvragen wordt geselecteerd.

Het circa 75 minuten durende CPSA-F®-examen bestaat uit 40 multiplechoicevragen. Het exacte aantal kan variëren als gevolg van een willekeurige selectie van vragen met verschillende scores. U krijgt punten voor elk goed antwoord en om voor het examen te slagen, heeft u 60 procent van de maximale score nodig. Als u slaagt voor het examen, ontvangt u uw officiële en internationaal erkende CPSA‑F®-certificaat. Uw certificeringsexamen vindt plaats op de eerste vrijdagmiddag nadat u de training heeft gevolgd en dit examen is inbegrepen bij deze training.

Bert Jan is Java Champion, JavaOne Rock Star spreker, Duke’s Choice Award winnaar en leider van NLJUG (de Nederlandse Java User Group). Bovenal is Bert Jan CTO van technology-partner OpenValue en hij traint nog regelmatig zelf mee tijdens de CPSA-training....

Meer over trainer

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: 033 202 3425

  • Training op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Certified Professional for Software Architecture

Schrijf mij in