Professional Scrum Product Owner (PSPO-II)

Stakeholder Management training

 • 5 sterren op basis van Google reviews

Stakeholders zijn bepalend voor jouw succes als product professional. Hoe overtuig je stakeholders van jouw keuzes? Hoe zeg je effectief nee? Wat doe je met uiteenlopende verwachtingen? In deze training ga je aan de slag met concrete technieken zodat je stakeholders kunt overtuigen en afscheid leert nemen van werk dat geen waarde toevoegt.

Stakeholders hebben een grote invloed op jouw werk. Het kan erg uitdagend zijn om hen betrokken en tevreden te houden. Zeker wanneer deadlines met moeite worden gehaald en jouw Product Backlog uit z’n voegen barst. Voor je het weet bestaat jouw week voornamelijk uit meetings waarin je lastige discussies hebt. Hoe zorg je nu dat je meer eigenaarschap neemt over de te varen koers? Wees gerust, je bent niet de enige die met deze onderwerpen worstelt.

Als product professional heb je één zekerheid: je krijgt te maken met verschillende belanghebbenden met uiteenlopende wensen. Allen doen ze op hun eigen wijze een beroep op je. Aan jou de uitdaging om een knoop door te hakken over deze wensen en verwachtingen, waarbij je soms stakeholders moet teleurstellen.  

Of je nu Junior Product Owner bent of een Senior Product Manager, deze training helpt jou te groeien in stakeholder management. Neem afscheid van eindeloze discussies met stakeholders en werk in plaats daarvan effectief met hen samen, zodat waardemaximalisatie weer centraal staat.  

Een incompany maatwerk training organiseren?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Format
Op locatie

Level
Basic

Certified
Nee

Aantal dagen
2

Taal
Nederlands

Data
15-05-2023
16-05-2023

Maak kennis met één van onze trainers

Matthijs Kouw

Matthijs helpt organisaties om te gaan met complexiteit en onzekerheid door hun leer- en aanpassingsvermogen te verbeteren. Zijn werk maakt het mogelijk voor teams om de juiste producten en diensten te ontwikkelen. Matthijs werkt graag in omgevingen waarin hij mensen en organisaties kan helpen om te leren van hun omgeving en zichzelf, zeker als het gaat om volatiele markten, veeleisende eindgebruikers en uiteenlopende ideeën en belangen. Lees meer.

Matthijs helpt organisaties om te gaan met complexiteit en onzekerheid door hun leer- en aanpassingsvermogen te verbeteren.

Zijn werk maakt het mogelijk voor teams om de juiste producten en diensten te ontwikkelen. Matthijs werkt graag in omgevingen waarin hij mensen en organisaties kan helpen om te leren van hun omgeving en zichzelf, zeker als het gaat om volatiele markten, veeleisende eindgebruikers en uiteenlopende ideeën en belangen.

Met behulp van zijn rijke palet aan vaardigheden, waaronder een gedegen academische achtergrond in innovatiewetenschappen en brede ervaring in product management consultancy, helpt Matthijs organisaties door:
• bruggen te bouwen tussen strategische plannen en de dagdagelijkse werkzaamheden
• strategische doelen te stellen en voortgang op deze doelstellingen inzichtelijk te maken
• de impact van producten en diensten te meten
• samenwerking tussen organisatorische silo’s te faciliteren
• eindgebruikers te betrekken bij productontwikkeling
• training en coaching on the job om product owners en product managers helpen te excelleren

Matthijs is fervent wandelaar, bokser en krachtsporter. Hij produceert al vele jaren elektronische muziek en heeft inmiddels meer dan 25 titels uitgebracht op labels uit binnen- en buitenland.

Vol trots werken wij voor onze klanten

Leerdoelen

 • Je kunt jouw stakeholders identificeren door toepassen van verschillende technieken.
 • Je kunt effectief communiceren op een manier die aansluit bij het stakeholdertype.
 • Je bent in staat op een gefundeerde manier nee te zeggen en helder je besluit te communiceren.
 • Je kunt waarde maximaliseren in samenwerking met de voor jou belangrijkste stakeholders.
 • Je kunt succesvol, efficiënt en structureel stakeholders betrekken in jouw werk en de besluiten die jij neemt.
 • Je maakt je eigen stakeholder management strategie.

Programma

De training reikt deelnemers concrete handvatten aan die wij in de praktijk goed hebben zien werken. Na de training kun je meteen aan de slag met o.a. een communicatiestrategie die we tijdens de training samen maken. 

We gaan werken aan de volgende onderwerpen:  

 • In beeld brengen wie jouw belangrijkste stakeholders zijn en wat hun belangen zijn. 
 • Effectief communiceren & nee zeggen op een gefundeerde manier. 
 • Stakeholders betrekken op cruciale momenten. 
 • Focus creëren door jouw productvisie en -strategie uit te dragen.
 • Roadmaps en Product Backlogs gebruiken voor effectief stakeholder management.

Onze partners

Product Management Community

The most valuable network in The Netherlands

Als Product Owner ben je continue op zoek naar waarde. Voor jouw product en voor jouw klanten. Als het op jouw ontwikkeling aankomt, waar haal jij waarde op?

Misschien zit je al in een Community of Practice, Chapter of Gilde. Waar jouw collega’s dezelfde uitdagingen hebben. Hoe los je deze op? Door zelf het wiel uitvinden of door de kunst af te kijken bij anderen? Expandior faciliteert de grootste Product Owner community van Nederland! Door je in contact te brengen met vakgenoten uit verschillende organisaties. En het delen van waardevolle praktijk cases van ervaren product owners en product professionals.

Lees meer over de community

Heb je vragen?

Justin van Dijk

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht

Of bel: +31(0)20 420 4307

 • Training op maat

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stakeholder Management

Schrijf mij in