Artificial Intelligence (AI) Essentials

Cursus Artificial Intelligence (AI) volgen

 • 5 sterren op basis van Google reviews

De gecertificeerde Artificial Intelligence (AI) cursus duurt 1 dag dag en kost € 795,-. Tijdens de cursus leer je alle basisprincipes.

Gecertificeerde Artificial Intelligence cursus

Artificial Intelligence (ook wel: kunstmatige intelligentie) omvat geavanceerd machinaal leren. Met een cursus AI leer je geavanceerde vaardigheden die je nodig hebt om real-world machine learning taken uit te voeren in verschillende omgevingen.

Wat is de kracht van AI?

Data science en machine learning behoren tot de top buzzwords in de technische wereld van vandaag. Machine learning is het modewoord dat informatica en statistiek samenbrengt om slimme en efficiënte modellen te bouwen. met behulp van krachtige algoritmen en technieken die door machine learning worden aangeboden in de cursus, is het mogelijk om elk analytisch model te automatiseren.

Een introductie: De vier soorten AI

 1. Reactieve machines

Reactieve machines zijn het eenvoudigste niveau van robots. Ze kunnen geen geheugen creëren of geleerde informatie gebruiken om toekomstige beslissingen te beïnvloeden – ze zijn alleen in staat te reageren op bestaande situaties. Deep Blue van IBM, een machine die is ontworpen om tegen de mens te schaken, is hier een voorbeeld van. Deep Blue evalueert stukken op een schaakbord en reageert daarop, op basis van vooraf gecodeerde schaakstrategieën. Hij leert of verbeterd niet terwijl hij speelt – hij is gewoon ‘’reactief’’.

 1. Beperkt geheugen

Een machine met beperkt geheugen kan, zoals de naam al doet vermoeden, bepaalde informatie vasthouden die zij hebben geleerd uit de waarneming van eerdere gebeurtenissen of gegevens. Zij kan kennis opbouwen door gebruikt te maken van dat geheugen in combinatie met voorgeprogrammeerde gegevens. Zelfrijdende auto’s zijn hier een voorbeeld van.

 1. Theorie van de geest

Het is deze theorie van de geest die mensen in staat stelt sociale interacties te hebben en samenlevingen te vormen. Theorie van de geest-machines zouden de van mensen verkregen informatie moeten gebruiken en ervan leren, die vervolgens informatie zou opleveren over hoe de machine communiceert in, of reageert op een andere situatie.

 1. Zelfbewustzijn

Zelfbewuste AI-machines zijn de meest complexe machines en worden door sommige beschreven als het ultieme doel van AI. Dit zijn machines die een bewustzijn op menselijk niveau hebben en hun bestaan in de wereld begrijpen. Ze vragen niet alleen om iets dat ze nodig hebben, ze begrijpen dat ze iets nodig hebben; ‘Ik wil een glas water’ is een heel andere uitspraak dan ‘Ik weet dat ik een glas water wil’.

Wat leer je tijdens de cursus AI?

In een cursus AI van Expandior leer je over de essentials en de basis van kunstmatige intelligentie. Na de cursus AI kan je:

 • Kenmerken extraheren uit categorische variabelen, tekst en afbeeldingen;
 • real-world problemen oplossen met behulp van machine learning technieken;
 • diep in de wereld van analytics duiken om situaties correct te voorspellen;
 • de waarde van continue variabelen voorspelen ;
 • documenten en afbeeldingen classificeren met behulp van logische regressie en support vector machines;
 • de prestaties van machine learning systemen in veelvoorkomende taken evalueren.

Korting

Volg je de cursus met meerdere cursisten? Dan geldt er een korting op ieder volgende cursist die deze training volgt. Vraag een aangepast voorstel aan!

Artificial Intelligence (AI) Foundation training volgen

artificial intelligence training

Meer weten?

Aan het einde van de cursus beheers je over de vereiste concepten van AI om efficiënte modellen te bouwen op het werk om geavanceerde taken uit te voeren met een praktische aanpak. Schrijf je nu in voor een cursus AI bij Expandior.