fair data science management cursus

Data Science training volgen

  • 5 sterren op basis van Google reviews

De Data Science training duurt 1 dag en kost € 695,-. Tijdens de training leer je alle basisprincipes.

Data Science training

Bouw expertise op in datamanipulatie, visualisatie, voorspellende analyses, machine learning en datawetenschap. Met de vaardigheden die je leert tijdens de data science training, kun je een succesvolle datacarrière starten of bevorderen. Begin meteen met het verwerven van waardevolle vaardigheden, maak een projectportfolio om uw capaciteiten te demonstreren en krijg ondersteuning van mentoren, collega’s en experts in het veld.

Datawetenschappers proberen gegevens om ons heen te begrijpen. Data Science kan je helpen weloverwogen beslissingen te nemen, prachtige visualisaties te maken en zelfs toekomstige gebeurtenissen te voorspellen via Machine Learning. Als je nieuwsgierig bent naar wat je over de wereld kunt leren met behulp van de gegevens die elke dag worden geproduceerd, dan is de Data Science training misschien iets voor jou!

 

Wat is Data Science?

Data science is het verkrijgen van informatie uit data ( digitaal ). Data dat vaak wordt opgehaald met behulp van digitale systemen zoals analytics, tracking, cookies en andere programeer vaardigheden. Met verkregen data worden er verschillende banden gelegd om tot nieuwe inzichten te komen. Denk bijvoorbeeld aan gedrag, engagement, resultaat, timing en meer.

Bij data science gaan we uit van verschillende vakgebieden waarmee er gewerkt wordt. Als eerst gaan we uit van wiskunde en statistiek omdat data altijd in de vorm van getallen worden getoond. Denk om aantallen, bedragen, tijd, percentages, gemiddelden en meer. Hierbij wordt veelal er gebruik gemaakt van machine learning en kunstmatige intelligentie.

De tweede vaardigheid die nodig zijn bij data science zijn programmeervaardigheden in diverse talen. Denk aan talen zoals Python, SQL, JAVA en meer. Als laatste vaardigheid is het belangrijk om sector en organisatiekennis toe te passen. Er is veel bestaande data beschikbaar en dat is dan ook een valkuil. Ga gericht aan de slag met data dat voor jouw organisatie relevant is.

 

Wat zijn de voordelen van Data Science?

Met data science zijn er meerdere voordelen voor bedrijven. Dankzij inzichten kun je gemakkelijk veranderingen en optimalisaties doorvoeren die belangrijk zijn voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Data science als marketing tool inzetten om klantenverlies te beperken.
  • Dynamische wijzigingen toepassen binnen websites en webshops
  • Het optimaliseren van routes voor accountmanagers om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk bezoeken te doen
  • Het verhandelen op beurzen laten automatiseren op basis van prognoses, voorspellingen en koerswijziging

Korting

Volg je de cursus met meerdere cursisten? Dan geldt er een korting op ieder volgende cursist die deze training volgt. Vraag een aangepast voorstel aan!

FAIR Data Management Awareness training volgen

FAIR Data Management Awareness training

Wat zijn de componenten van Data Science?

In de cursus leer je over de 3 belangrijkste onderdelen:

  1. Machine learning

Machine Learning omvat algoritmen en wiskundige modellen, voornamelijk ingezet om machines te laten leren en ze voor te bereiden om zich aan te passen aan de dagelijkse vooruitgang. Tegenwoordig worden tijdreeksvoorspellingen bijvoorbeeld veel gebruikt in handels- en financiële systemen. Hierbij kan de machine op basis van historische gegevenspatronen de uitkomsten voor de komende maanden of jaren voorspellen. Dit is een toepassing van machinaal leren.

  1. Big Data

Dagelijks produceren mensen zoveel gegevens in de vorm van kliks, orders, video’s, afbeeldingen, commentaren, artikelen, RSS Feeds enz. Deze gegevens zijn over het algemeen ongestructureerd en worden vaak Big Data genoemd. Big Data tools en technieken helpen vooral bij het omzetten van deze ongestructureerde data in een gestructureerde vorm.

  1. Business Intelligence

Elk bedrijf heeft en produceert elke dag te veel gegevens. Wanneer deze gegevens zorgvuldig worden geanalyseerd en vervolgens in visuele rapporten met grafieken worden gepresenteerd, kan dit leiden tot een goede besluitvorming.

Ontdek de wereld van morgen en schrijf je in voor de cursus!