Scrum Mastering

Scrum Master Cursus volgen

  • 5 sterren op basis van Google reviews

De gecertificeerde Scrum Master Cursus duurt 2 dagen en kost € 1495,-. Tijdens de cursus leer je alle basisprincipes.

Gecertificeerde Scrum Master cursus

De Scrum-methode – die deel uitmaakt van de Agile-stijl van projectbeheer – wordt al vele jaren gebruikt voor softwareontwikkeling en wint aan populariteit in sectoren als marketing en financiële dienstverlening. De methode maakt gebruik van korte, afgebakende perioden, sprints genoemd, om een project in stukjes af te werken.

De scrum master is de teamrol die verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat het scrum team agile waarden en principes naleeft en de processen en praktijken volgt die het team is overeengekomen dat ze zouden gebruiken. Scrum master is meestal de term die gebruikt wordt om deze rol aan te duiden, zelfs door teams die niet expliciet Scrum volgen. Andere termen die gebruikt worden zijn agile coach, of teamcoach.

Het belangrijkste doel van een professional Scrum Master is ervoor te zorgen dat het team zich actief aan de richtlijnen van Scrum en Agile houdt. Hoewel het idee van Scrum eenvoudig lijkt, komt Scrum met zijn eigen termen en eigenschappen die leiders moeten begrijpen om het raamwerk goed te kunnen gebruiken. Kennis van deze systemen en terminologieën is dus absoluut noodzakelijk.

Wat leer je in deze cursus?

Je leert Scrum effectief toe te passen. Als mentor, coach en facilitator help je het team energieker, zelforganiserend en productiever te worden. Als Scrum Master zorg je ervoor dat multidisciplinaire teams effectief samenwerken. De verantwoordelijkheden van deze rol omvatten:

  • Obstakels uit de weg ruimen
  • Het creëren van een omgeving waarin het team effectief kan zijn
  • Teamdynamiek aanpakken
  • Zorgen voor een goede relatie tussen het team en de producteigenaar en anderen buiten het team
  • Het beschermen van het team tegen onderbrekingen en afleidingen van buitenaf.

Een goede Scrum Master weet precies welke tools en middelen een team nodig heeft om hun doelen te bereiken en verwijdert tegelijkertijd alle barrières of afleidingen die hen onderweg kunnen afremmen. En precies daarom is deze Cursus in het leven geroepen. Er is een noodzakelijke technische opleiding die Scrum Masters moeten volgen voordat zij gekwalificeerd zijn om in deze leidinggevende positie te worden geplaatst.

De Scrum Master training bestaat uit theorie en praktijkoefening. De opleiding bevat veel praktijk omdat Scrum eenvoudig te begrijpen is, maar moeilijk te beheersen. In kleine groepen oefenen we aan de hand van praktijkcases. Tijdens de training is er voldoende ruimte om in te gaan op praktijkervaringen, én natuurlijk vragen.

Korting voor groepen

Volg je de cursus met meerdere cursisten? Dan geldt er een korting op ieder volgende cursist die deze training volgt. Vraag een aangepast voorstel aan!

Wellicht heb je interesse in:

Cultural aspects of Scrum Mastering (CASM) training volgen

Professional Scrum Master II (PSM-II)

Een Scrum master certificering is belangrijk voor iedereen die van plan is in die rol te gaan werken, ongeacht de branche.

Deze hands-on training is een introductie in de wereld van Agile en Scrum. Je leert de onderliggende waarden en principes achter Agile en Scrum kennen, ook leer je hoe het Scrum framework wordt toegepast om high-performance teams te creëren. Terwijl de focus ligt op de rol van een Scrum Master, is deze training ook een uitstekende gelegenheid om te leren over hoe Scrum werkt om het leveringsvermogen van elk team te verbeteren.

Je ontdekt hoe Scrum werkt door directe ervaring, door fouten te maken en van die fouten te leren in een veilige omgeving binnen de les, zodat je Agile en Scrum praktijken met vertrouwen kunt toepassen in je eigen werkomgeving.